În Liga Florilor de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea se duelează cu o fostă vicecampioană națională


După perioada de pauză prilejuită de acțiunile echipelor naționale de senioare, tineret și junioare, Liga Florilor de handbal feminin se reia, la mijlocul acestei săptămâni, cu jocurile etapei a XX-a. În această rundă, în care toate meciurile au fost programate de către reprezentanții Federației Române de Handbal pentru data de 28 martie, Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea va primi vizita unei foste vicecampioane naționale, HC Dunărea Brăila. Jocul este programat joi, cu începere de la ora 17.30, urmând să fie arbitrat de C. Gorina și F. Melencu.

Pera întâlnește fosta echipă

Partida din Sala Sporturilor „Traian” se anunță poate puțin dezechilibrată la prima vedere. Înaintea acestui joc, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă primul loc în clasament, cu 51 de puncte. De partea cealaltă, HC Dunărea Brăila se află abia pe poziția a zecea, cu 20 de puncte. Din acest punct de vedere putem spune că echipa de la malul Dunării a rămas doar o palidă umbră a formației care, în urmă cu două trei-sezoane, se lupta constant pentru clasarea pe podiumul întrecerii feminine și participarea în cupele europene. Acest joc poate avea o semnificație aparte pentru antrenorul Florentin Pera. Asta deoarece actualul antrenor al formației râmnicene va înfrunta, în jocul de joi după-amiaza, chiar precedenta formație pe care a pregătit-o în campionatul intern.

Meciul cu Dunărea nu va fi televizat

Dacă în cazul celor mai multe jocuri pe care SCM Râmnicu Vâlcea le dispută în campionatul intern televizarea partidelor a devenit o obișnuință, acum nu mai putem vorbi despre acest aspect. Reprezentanții Televiziunii Române (partenerul Federației Române de Handbal) au considerat că meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și HC Dunărea Brăila are o miză mai puțin importantă în comparație cu alte jocuri. Ca atare, disputa din Sala Sporturilor „Traian” nu va putea fi urmărită prin intermediul micilor ecrane. Astfel, iubitorii sportului vâlcean sunt invitați în număr cât mai mare în tribunele arenei râmnicene pentru a-și susține favoritele.

Programul etapei a XX-a

Joi, 28 martie, ora 17.30
SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila
Gloria Bistrița-Năsăud – SCM Craiova
Corona Brașov – SCM Gloria Buzău
Joi, 28 martie, ora 18.00
CSM Slatina – Minaur Baia Mare
CSU Cluj-Napoca – HC Zalău
Joi, 28 martie, ora 19.15
CS Măgura Cisnădie – CSM București
*CSM Galați va sta