În fața a peste 3.000 de suporteri, Vâlcea a făcut instrucție cu Krim în debutul grupelor principale din Liga Campionilor


În această după-amiază, SCM Râmnicu Vâlcea a disputat primul meci din cadrul grupelor principale ale Ligii Campionilor de handbal feminin. Echipa noastră a întâlnit, pe teren propriu, campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, în prima etapă din Grupa a 2-a principală. Sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera le-au dat doar câteva emoții celor 3.000 de suporteri vâlceni care au umplut polivalenta râmniceană până la refuz. Echipa noastră a marcat primul gol abia în minutul 7, asta după ce formația vizitatoare reușise să puncteze de două ori. Începutul mai modest al ecchipei noastre (sau mai bun al celor de la Krim) a fost un simplu foc de paie. Campioana României și-a găsit repede cadența potrivită și a început să perforeze la foc automat poarta slovenelor. Cu Glibko, Fernandez, Elghaoui și Norgaard în mare formă, Vâlcea a trecut repede la coducere pe tabela de marcaj și nu a mai cedat inițiativa până la finalul partidei. Krim a rămas în „cărțile” partidei până prin minutul 20, când tabela indica 8-6 în favoarea echipei noastre. Ultimele zece minute din prima repriză au însemnat desprinderea decisivă a echipei noastre, într-o perioadă a meciului în care vâlcencele și-au transformat adversarele în simple jucătoare ale unei echipe obișnuite (sau chiar slabe) din campionatul intern, nicidecum una din Liga Campionilor. SCM Râmnicu Vâlcea a făcut spectacol în fața fanilor în ultimele zece minute ale primei reprize, iar desprinderea pe tabela de marcaj a venit în mod firesc. Echipa noastră a intrat la vestiare cu un avantaj destul de consistent, scor 14-8.

SCM a făcut legea și în actul secund!

Partea a doua a fost și mai dezechilibrată, chiar dacă vâlcencele și-au mai și dozat uneori forțele astfel încât să le mai rămână energie și pentru viitoarele meciuri foarte dificile pe care le vor susține în toate cele trei competiții în care sunt angrenate (Liga Campionilor, campionatul intern și Cupa României). Chiar și așa campioana României a fost de departe echipa mai bună și în actul secund. Jocul slovenelor nu a funcționat prea bine nici în repriza a doua, iar eforturile oaspetelor de a mai „strânge” ecartul de pe tabela de marcaj au fost înnăbușite încă de la început. Vâlcencele au știut cum să își mențină avantajul din prima repriză și să îl sporească treptat (diferența ajungând la unsprezece goluri în minutul 42, scor 24-13). În minutul 50, când Vâlcea conducea cu 25-14, suporterii vâlceni declanșaseră deja fiesta în tribunele polivalentei râmnicene.
SCM a fost indiscutabil echipa mai bună în fața unei formații slovene lipsite parcă, în multe momente, de luciditate, mai ales în faza de atac. Victoria a venit în mod cât se poate de meritat în contul echipei noastre, scor final 31-16.

Începem să sperăm la sferturile Ligii Campionilor

După această victorie la scor, SCM Râmnicu Vâlcea a acumulat primele două puncte în grupa a doua principală și a scăpat de nedoritul statut de „lanternă roșie”. Succesul din această după-amiază le aduce pe fetele noastre în postura de a se lupta, cu șanse probabil relativ egale, cu IK Savehof și Krim Ljubljana pentru locul patru în clasamentul final al grupei a 2-a principală, loc care ar permite echipei noastre să acceadă în sferturile Ligii Campionilor din chiar primul sezon în care gruparea râmniceană participă (sub actuala titulatură) în competiția de elită a handbalului feminin intercluburi.
Următorul meci al echipei noastre în Liga Campionilor este programat duminică, 2 februarie, cu începere de la ora 18.00, când SCM Râmnicu Vâlcea va evolua pe terenul campioanei Suediei, IK Savehof. Până atunci însă, echipa noastră va susține un meci în campionatul intern, contra slătinencelor de la CSM.