În doar trei luni, 1.083 DE PERSOANE ȘI-AU GĂSIT DE MUNCĂ prin intermediul AJOFM Vâlcea. 949 sunt femei


594 de persoane angajate provin din mediul rural
Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea ne-au anunțat că, în primele trei luni din acest an, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM din județul nostru, au fost încadrate în muncă 1.083 persoane. Dintre acestea, 949 sunt femei.
„Din totalul persoanelor ocupate, 267 erau șomeri indemnizați, 739 șomeri neindemnizați, iar 77 erau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (altele decât șomerii ne/indemnizați). Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 513 au peste 45 de ani, 161 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 171 au între 25 și 35 de ani (doi tineri NEET cu vârsta între 25 – 30 ani), iar 238 sunt tineri sub 25 de ani (din care 99 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 489 provin din mediul urban, iar 594 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale și postliceale (454), urmate de cele cu studii profesionale (311). Numărul celor cu studii gimnaziale/primare sau fără studii este de 183, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 135”, ne-au anunțat reprezentanții AJOFM Vâlcea.

Și-au găsit de lucru și 91 de persoane din categoria celor „greu și foarte greu ocupabile”

Încadrarea persoanelor într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a celor înregistrați în evidenţele AJOFM Vâlcea. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul Agenției, 91 persoane fac parte din categoria celor greu și foarte greu ocupabile. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
„Astfel, în perioada 01.01.2022 – 31.03.2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.945 persoane. Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, puteți accesa www.anofm.ro, se mai arată într-un comunicat de presă transmis cu privire la acest subiect.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Comunicare al AJOFM Vâlcea