Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 august 2020

În doar două luni, Alunecările de teren au produs pagube în 24 de localități


Din luna februarie și până-n pe 3 aprilie, 13 obiective de pe raza județului au fost afectate de alunecările de teren, acestea provenind de pe raza a 24 de localități. Doar în cazul a patru dintre ele s-a făcut evaluarea pagubelor, fiind vorba de peste 7.500 mii lei. Potrivit datelor furnizate de către Elena Miroiu, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, în februarie, s-a petrecut un fenomen nemaivăzut de 20 de ani. Pe râul Olt, în amonte de podul rutier din Câinenii Mici s-au format îngrămădiri de sloiuri de gheață, pe o lungime de un kilo­metru, ce puneau în pericol culeele podului. Sloiurile de gheață au fost detonate de către reprezentanții ISU Vâlcea. Pompierii au acționat prompt și-n doar câteva ore s-a rezolvat problema.

Drumuri și locuințe distruse

Localitățile care n-au scăpat de furia naturii au fost: Cernișoara, Drăgoești, Frâncești, Horezu, Laloșu, Măciuca, Râmnicu Vâlcea și Horezu. În comuna Drăgoești, pagubele s-au produs în satele Geamăna, Drăfoești și Buciumeni, ridicându-se la 1.215 mii lei. Vorbim de eroziuni de maluri, alunecări de teren, colmatarea canalului Harca – Pitroaiele.
În Cernișoara, în satul Obârșia, pe DJ 676 C, punctul Dobrițoiu Pa­vel, s-a reactivat tasarea de teren și a afectat platforma drumului.
În Horezu, satul ifrimești, pagu­bele au fost de 700 mii lei. Plat­forma DC 144 Horezu – Ifrimești a fost afectată în două puncte, iar un pod a fost distrus.
În comuna Laloșu, sat Oltețani, platforma DJ 644 A Morunglav – Mărcușu a fost afectată.
În Măciuca, s-au înregistrat pa­gube în satele Mateești și Turcești. Au fost distruse două locuințe.
În Râmnicu Vâlcea, la Fețeni, a fost distrus un depozit ecologic, în timp ce la Ocnele Mari, platforma stră­zii Al. Ioan Cuza prezenta cră­pături din cauza autovehiculelor de mare tonaj. Pagube însemnate s-au înregistrat și-n satele Mănăilești, Viișoara și Frâncești din comuna Frâncești.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate