„În campaniile electorale trebuie să existe un control al banului”


• susține președintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat

În Comisia de Cod Electoral s-a dezbătut și problema cheltuirii banilor în campaniile electorale, iar președintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, este de părere că ar trebui să existe un control al acelor fonduri. „Trebuie să existe o verificare atentă a cheltuirii banului. Când nu există intervenții din partea cuiva, lucrurile scapă de sub control. S-au vehiculat milioane de euro în campaniile electorale. Nu am nimic împotrivă, dar toți banii care au circulat erau din afacerile cu statul, bani ușor obținuți”, a precizat Păsat, în cadrul unei întâlniri cu mass-media locală.

„Să existe restricții de cheltuieli; fără bani pe găleți”
„Vicele” Romulus Bulacu a ținut să precizeze că nu doar controlul banului contează în campaniile electorale, ci și impunerea unor restricții: „Să existe restricții de cheltuieli; nu trebuie luate de la buget găleți, materiale pro­pagandiste… Restricționarea cheltuielilor nu ne-ar scăpa de probleme, dar ar rămâne unele mai mici. Și cel care dă bani din buzunarul propriu pentru a-și face campanie până la urmă face ce face și îi recâștigă tot de la bugetul statului”.

„Sunt sceptic: facem un pas înainte și doi înapoi”
La rândul său, Dumitru Persu, vicepreședintele PSD al CJ Vâlcea, s-a arătat sceptic în ceea ce privește rezolvarea „banilor negri”: „Sunt cam sceptic. Facem un pas înainte și doi înapoi. Fiecare partid politic trebuie să aibă repartizați bani, de la stat, problema este controlul repartizării banilor”.