ÎN ATENȚIA PACIENȚILOR diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice


Investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu (analize de laborator, computer tomograf, RMN etc.), cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu aceste boli, se efectuează în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu CAS Vâlcea a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării.
Programul de tip monitorizare este unul de care orice asigurat al CAS Vâlcea poate beneficia sub anumite condiții. Există șapte tipuri de monitoare puse la dispoziție, biletele de trimitere de tip monitor se primesc de la medicul de familie sau de la medicul specialist fiind scris pe el: „Monitor 1, 2…7”.
Dacă medicul de familie/ specialist știe că vă încadrați în cele șapte tipuri de monitor, acesta vă va informa și astfel puteți beneficia de decontare în totalitate prin CAS. Pentru a vă asigura, vă recomandăm să întrebați chiar dumneavoastră medicul de familie/ specialist, în cazul în care acesta nu menționează un tip de monitor pe biletul de trimitere.
Dacă întâmpinați probleme legate de încadrarea dumneavoastră în tipurile de monitor sau legate de programarea la furnizorii de investigații paraclinice, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail casvl@casvl.ro, la fax 0250.737.949, la telefon 0250.738.035.
• Informații oferite de CAS Vâlcea