Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 iulie 2020

În această noapte, vâlcenii ar trebui să se bucure de prima zăpadă


• asta dacă e să dăm crezare predicțiilor meteorologilor
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare de vreme rea – Cod Galben pentru 30 de județe din țară. Printre acestea se află și județul nostru, în partea de nord a Olteniei și Munteniei (adică inclusiv în Vâlcea) existând posibilitatea de a cădea precipitații mai însemnate cantitativ, preconizându-se și formarea primul strat de zăpadă din acest an. Rămâne să vedem dacă, într-adevăr, vâlcenii se vor trezi, mâine dimineață, cu stratul de zăpadă la ușă. 
Iată cum sună mesajul ce avertizează atenționarea Cod Galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie:
„Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 22.00 – 19 noiembrie, ora 10.00: Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie. Zone afectate: Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei.
În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.”

COMPLETARE ȘTIRE, LUNI, 19 NOIEMBRIE, ORA 12.00: DETALII AICI.

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate