IMAGINILE BUCURIEI după finala de vis cu CSM București. Două premii individuale pentru jucătoarele de la SCM


  • SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București 22-19 (15-7 la pauză)

Cele două mari rivale care și-au măsurat forțele în finala Cupei României de duminică seara au ajuns în ultimul act după ce au învins, la turneul organizat în Sala Polivalentă din București, adversare ce s-au dovedit prea mici în fața celor doi titani din handbalul feminin autohton. CSM București a trecut, succesiv, de SCM Slatina (în sferturile de finală) și de Gloria Buzău (în semifinale). SCM Râmnicu Vâlcea depășit doar pe Rapid București (în semifinale), partida din sferturi, contra Dunării Brăila, fiind anulată din cauza faptului că în lotul echipei dunărene au fost depistate jucătoare infectate cu Coronavirus.
Partida de duminică seara a avut două reprize aproape total diferite ca mod de desfășurare a „ostilităților”, fiecare dintre cele două adversare făcând «legea» câte o jumătate de oră. Prima repriză a aparținut vâlcencelor, timp în care bucureștencele au fost aproape «demolate». În multe rânduri, Cristina Neagu & Co. nu au reușit să o învingă pe Marta Batinovic, portărița de la SCM închizând efectiv buturile echipei noastre. În ofensivă, Glibko, Aardahl, Fernandez sau Lopez au perforat poarta apărată de Denisa Dedu, iar scorul a căpătat proporții. A ajuns chiar la o diferență de opt goluri (scor 15-7) atunci când «gongul» de final al primei reprize le-a salvat pe bucureștence de la o tortură pe care doar în coșmaruri o puteau avea!
Elevele lui Adrian Vasile s-au «trezit» la pauză, iar în partea secundă raportul de forțe a fost cu totul altul. CSM București a forțat foarte mult în primele 10-15 minute din repriza secundă și a lăsat impresia că ar putea cel puțin restabili egalitatea pe tabela de marcaj, dacă nu chiar trece în avantaj. Din fericire, Florentin Pera a știut cum să le «dezmorțească» în timp util pe fetele noastre, iar iureșul bucureștencelor a fost domolit după minutul 45. CSM s-a apropiat chiar și la două goluri diferență, dar nu a putut să spargă acest prag. Vâlcencele au reușit să apese pedala de accelerație atunci când a trebuit pentru a nu permite bucureștencelor să restabilească egalitatea și să transforme ultimele minute ale partidei într-o adevărată loterie. SCM a marcat când a trebuit în repriza secundă, iar ultimele minute nici nu au mai contat prea tare. Bucureștiul era deja învins cu 120 de secunde înaintea «gongului» de final, după ce Vâlcea a reușit să refacă diferența de trei goluri și să se impună cu 22-19.
Emoțiile mai mari în ultimele minute ni le-a dat antrenorul Florentin Pera, cel care, din cauza tensiunii jocului, a acuzat o stare de rău și a fost nevoit să se așeze și să privească finalul meciului și chiar și bucuria elevelor sale de pe un scaun, însoțit de oamenii din staff-ul său care încercau să îi creeze o ventilație mai bună folosind prosoape!
Cu acest mare succes, SCM Râmnicu Vâlcea devine singura echipă din handbalul feminin românesc care reușește să câștige trofee în anul 2020, un an în care, din păcate, multe planuri din lumea sportului au fost date peste cap de pandemia de Coronavirus!

 

Premii individuale pentru Marta… Lopez și Batinovic

 

După încheierea marii finale, pe lângă cele două trofee acordate (Cupa României și Supercupa României) organizatorii au decernat și distincții jucătoarelor remarcate pe parcursul turneului. De la SCM Râmnicu Vâlcea au fost evidențiate Marta Lopez (cea mai bună jucătoare a turneului) și Marta Batinovic (cel mai bun portar). Și de la CSM București au fost premiate două jucătoare: Cristina Neagu (cea mai bună marcatoare) și Crina Pintea (cea mai bună apărătoare).

 

Suporterii vâlceni au făcut deplasarea la București

 

Chiar dacă nu au putut intra în Polivalenta din Capitală din cauza restricțiilor impuse în această perioadă, un grup de suporteri inimoși ai echipei noastre a făcut deplasarea la București pentru a fi … mai aproape de jucătoare. Ei au urmărit meciul transmis în direct pe TVR 1 și le-au felicitat pe fetele noastre pentru cele două trofee câștigate!