HCM Török participă la Turneul Final de Junioare III de la Braşov


• chiar dacă au început cu două înfrângeri, elevele Miei Rădoi speră la o clasare cât mai bună între cele mai puternice opt echipe din ţară

HCM Török Râmnicu Vâlcea este de departe, în acest an, clubul vâlcean care a reuşit cele mai mari performanţe în handbalul juvenil. Trei dintre echipele de junioare care activează în cadrul clubului înfiinţat de către surorile Edit Matei şi Maria Török-Duca s-au calificat în turneele finale. Este vorba despre echipele feminine de junioare III, junioare IV şi copii. Alături de echipa de junioare I a Colegiului Energetic, de asemenea participantă la turneul final organizat în urmă cu o lună în Bucureşti, cele trei echipe de la HCM Török au demonstrat că Vâlcea rămâne una dintre principalele „pepiniere” ale României în materie de handbal feminin.

Prima dintre cele trei echipe de la HCM Török care intră în competiţia extrem de dificilă pe care o presupune un turneu final este cea de junioare III. Începând de miercuri şi până duminică, handbalistele pregătite de antrenoarea Mia Rădoi vor evolua, la Braşov, mai întâi în grupele Turneului Final de Junioare III, iar apoi în meciurile pentru stabilirea configuraţiei finale a clasamentului. Sub Tâmpa, handbalistele din Râmnic vor da piept cu cele mai puternice formaţii de junioare din ţară, acum ar fi CSŞ Tulcea şi CSŞ Caracal, câştigătoarele a două dintre cele patru turnee semifinale, dar şi CSŞ Călăraşi, ocupanta unui loc doi.

Miercuri, în primul meci, sportivele pregătite de antrenoarea Mia Rădoi au întâlnit CSŞ Tulcea. Chiar dacă au stat destul de bine în teren şi au pus tot timpul probleme adversarelor, vâlcencele au trebuit să se recunoască în cele din urmă învinse, echipa tulceană impunându-se cu 29-24. Joi, în cel de-al doilea meci, HCM Török a cedat în faţa uneia dintre favoritele la câştigarea trofeului din acest an, CSŞ Caracal. Echipa din judeţul Olt s-a impus tot la cinci goluri diferență în fața vâlcencelor, cu exact același scor la care câștigase miercuri Tulcea, rezultat final 29-24. Ultimul meci al micuţelor handbaliste râmnicene din faza grupelor va avea loc astăzi, 13 iunie. Cu începere de la ora 09.00, ele vor întâlni Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi. În celălalt meci al grupei, tot astăzi, CSŞ Tulcea va întâlni CSŞ Caracal, cu începere de la ora 12.30. În week-end, în zilele de sâmbătă şi duminică, echipa vâlceană va participa în fazele superioare ale întrecerii, acolo unde se va lupta pentru un loc cât mai bun în ierarhia finală.

 

Mia Rădoi: „Am încredere că putem obţine un rezultat onorabil”

 

„Am pierdut primele două jocuri. Am întâlnit echipe puternice, care terminaseră grupele din turneul semifinal pe primul loc. Ne-a fost foarte greu, întâlnim totuşi cele mai bune echipe din ţară. Sunt mulţumită de ceea ce au arătat pe teren fetele pe care le pre­gătesc, chiar dacă vă spun sincer că se putea mai mult. Dar asta este acum, mai avem un meci în grupe şi nu pot să sper decât la o clasare cât mai bună în fazele următoare ale competiţiei. Locul cinci sau şase cred că ar fi cât se poate de onorabil, deşi ne-am fi dorit mult o medalie. Poate a fost şi un pic vorba despre oboseală în cazul fetelor. Noi stăm la Moeciu şi până ajungem în Braşov facem o jumătate de oră. Ele trebuie să se trezească dimineaţa devreme, vă daţi seama că s-a acumulat ceva oboseală, dar le simt motivate şi dornice să dea totul meci de meci”, ne-a declarat Mia Rădoi, antrenoare HCM Török.