Între două meciuri europene grele, handbalistele de la SCM au câștigat la pas derby-ul Olteniei


În urmă cu puțin timp, în moderna sală a sporturilor din Craiova, s-a încheiat unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a șasea din Liga Florilor de handbal feminin. Gazdele de la SCM Craiova au primit vizita jucătoarelor de la SCM Râmnicu Vâlcea în partida care poate fi considerată cu ușurință derby-ul Olteniei în acest sport. Inițial, partida era programată a se disputa la sfârșitul săptămânii trecute, dar a fost reprogramată ca urmare a solicitării depuse de către reprezentanții echipe râmnicene pe adresa Federației Române de Handbal. A fost nevoie de această reprogramare pentru a permite echipei noastre să dispute, vinerea trecută, primul meci din actuala ediție a Ligii Campionilor, contra celei mai puternice echipe din Germania, Bietigheim; meci pe care, așa cum se cunoaște, campioana României l-a câștigat cu scorul 34-27.

Diferența s-a făcut în prima repriză

Partida la Craiova nu s-a dovedit una tocmai echilibrată, însă a avut un nivel sportiv destul de ridicat. Ambele echipe, reprezentante ale României în precedenta, dar și în actuala ediție a cupelor europene, au reușit un meci cu destule plusuri, chiar dacă jucătoarele gazdelor au cam înșelat așteptările celor peste 2.000 de fani care s-au aflat în tribunele polivalentei din Bănie. Jocul a fost deschis, purtat într-un ritm rapid, faza ofensivă dovedindu-se mai bine lucrată în tabăra celor de la SCM Râmnicu Vâlcea. Totuși, nici apărările nu s-au lăsat mai prejos, iar portărițele au fost și ele la înălțime, plusul evident fiind pentru apărătoarele buturilor echipei noastre. La capătul primei reprize, tabela de marcaj indica un avantaj de șase goluri în favoarea echipei noastre, scor 14-8.

Craiovencele au rămas restanțiere în fața propriilor suporteri

Echipa noastră a revenit de la vestiare dornică să decidă repede soarta partidei în favoarea sa și să încheie socotelile în fața craiovencelor care nu prea s-au regăsit în acest joc. Vâlcencele au avut ca atuuri pragmatismul și valoarea individuală superioară. SCM Râmnicu Vâlcea a stat mai bine în defensivă și în partea secundă, iar avantajul de câteva goluri luat de echipa noastră în prima repriză a contat mult. Craiova a avut câteva momente bune în repriza secundă, lăsând senzația că ar putea reveni în joc. Nu a fost însă așa, iar cu cinci-zece minute înaintea gongului de final, «zarurile» erau aruncate. Vâlcea avea un avantaj suficient de mare, iar elevele antrenorului Florentin Pera nu mai puteau rata o victorie pe deplin meritată. SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus cu 27-23 și a reușit să își treacă în cont un nou succes foarte prețios în Liga Florilor de handbal feminin.
Chiar dacă și oboseala și-a spus cuvântul în anumite momente din finalul partidei de la Craiova, elevele antrenorului Florentin Pera au demonstrat că au știut să treacă cu brio peste prima «succesiune» de meciuri cuplate campionat intern – Liga Campionilor. Următorul meci al echipei noastre se va disputa sâmbătă, 12 octombrie, cu începere de la ora 21.00. Atunci, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea vor evolua în Franța, pe terenul vicecampioanei acestei țări, Brest Bretagne Handball. În campionatul intern, următorul meci al trupei râmnicene este programat pe 15 octombrie. Atunci, în cadrul etapei a șaptea, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita nou-promovatei Rapid București, echipă care se luptă din greu pentru evitarea retrogradării.

Suporterii vâlceni, la înălțime în tribunele polivalentei din Bănie

Fanii vâlceni nu au ratat ocazia de a le susține pe fetele noastre în deplasarea de la Craiova. Profitând și de distanța scurtă pe care au avut-o de parcurs, suporterii vâlceni au fost prezenți în număr de câteva zeci în tribunele polivalentei din Bănie. Chiar dacă sunt împărțiți în două galerii (unii suporteri poartă tricouri albastre, alții negre), fanii vâlceni au stat unii lângă alții și, în multe momente, au asigurat fondul sonor.

Corona a pierdut la Buzău! Vâlcea a rămas singura echipă neînvinsă în campionat

Succesul de la Craiova a fost cel de-al șaselea obținut în noua ediție a Ligii Florilor de handbal feminin din tot atâtea partide disputate. Astfel, cu 18 puncte, SCM Râmnicu Vâlcea revine în fruntea ierarhiei în campionatul intern, egalând Corona Brașov la puncte și chiar depășind-o prin prisma golaverajului superior. De altfel, cele două echipe au ajuns să domine detașat întrecerea feminină și să se desprindă deja la cel puțin trei puncte de următoarele clasate. Poziția a treia este ocupată de Gloria Buzău (15 puncte), iar a patra de Minaur Baia Mare (13 puncte).
Totuși, este specificat faptul că într-un meci disputat tot marți după-amiaza, Corona Brașov a pierdut la Buzău, scor 23-19 în favoarea Gloriei. Meciul s-a disputat în cadrul etapei a șaptea, fiind jucat în avans pentru a permite Coronei să își dispute partidele din Cupa EHF!

Rezultatele etapei a șasea

HC Zalău – SCM Gloria Buzău 27-24
Corona Brașov – Măgura Cisnădie 31-29
CSU Cluj-Napoca – CSM Slatina 22-23
Rapid București –AHCM Slobozia 18-17
Gloria Bistrița-Năsăud – Minaur Baia Mare 21-22
SCM Craiova – SCM Râmnicu Vâlcea 23-27
Foto: Arhivă