Handbalistele de la HCM se pregătesc pentru primele meciuri amicale


• până luni, ele se vor afla în cantonamentul de la Moeciu


Urmând un program intens de pregătire, accentul fiind pus atât pe partea tehnică, dar şi pe cea fizică, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea se află, în această perioadă, în cantonamentul montan de la Moeciu. Conform declaraţiilor oferite de preşedintele Toma Pleşa, după revenirea în Râmnic, prevăzută pentru începutul săptămânii viitoare, sportivele pregătite de antrenoarele Maria Török-Duca şi Mia Rădoi se vor mai pregăti câteva zile în Sala Sporturilor „Traian”, iar apoi voi disputa primele meciuri amicale, în compania a două echipe din Divizia A (liga secundă a handbalului românesc).

Ulterior, în perioada 17-18 august, HCM Râmnicu Vâlcea va participa la „Cupa Craiovei”, acolo unde se vor mai afla CSM Bucureşti, CSM Cetate Deva şi, evident, gazdele de la SCM Craiova. De asemenea, oficialii de la HCM doresc ca, la finalul lunii august, cu o săptămână înaintea debutului Ligii Naţionale, formaţia sprijinită financiar de Primăria Râmnicului să fie gazda Memorialului „Constantin Tită”, întrecere organizată, de obicei, în luna decembrie. La această competiţie ar putea participa patru formaţii, toate de Liga Naţională, partidele reprezentând un bun antrenament pentru sportivele clubului vâlcean înaintea adevăratelor „teste” ce le vor aştepta din toamnă.


Alte două jucătoare au fost „înregimentate”


Chiar dacă se vorbea despre aducerea mai multor tinere handbaliste de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, sportive care, sub comanda antrenorului Aurelian Roşca, au câştigat, în urmă cu aproape două luni, la Bucureşti, titlul naţional la junioare II, iată că, în cele din urmă, doar două dintre acestea au semnat contracte cu HCM. În acest caz, este vorba despre surorile Ionela şi Maria Gherman, care vor face ca în lotul echipei râmnicene să se afle 18 handbaliste.