Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 noiembrie 2020

„Guvernul nu are respect pentru copiii, părinții și bunicii noștri”


Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza la Curtea Constituțională a României legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. „Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a declarat Orban.
Premierul a mai afirmat că dublarea alocaţiilor este greu de susţinut financiar şi că va fi stabilit un grafic de creştere progresivă a acestora. „Pe baza raportului semestrial pe care trebuie să-l prezinte Ministerul Finanţelor privind starea economiei, starea bugetară, de asemenea în baza prognozelor vom stabili cu cât vom putea creşte alocaţiilor. Sigur că ne dorim creşterea alocaţiilor. Pe de altă parte, dublarea alocaţiilor este foarte greu de susţinut financiar atât în anul în curs, cât şi anul viitor, când vom avea de asemenea foarte multe cheltuieli şi vom stabili un grafic de creştere progresivă a alocaţiilor astfel încât până la urmă să reuşim creşterea alocaţiilor aşa cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment, ci pe o perioadă de timp. Vom vedea exact în funcţie de prognozele care vor fi realizate”, a mai spus Ludovic Orban.
În acest timp, iată care este opinia deputatului de Vâlcea Daniela Oteşanu pe marginea subiectului: „Pentru dublarea alocațiilor, PSD a găsit soluții în 2019, iar acum PNL o atacă la CCR. Despre ce vorbim?! Despre creșterea punctului de pensii, pe care PSD a realizat-o matematic, conform legii și despre care astăzi PNL ne spune că nu se poate realiza, în condițiile în care s-au împrumutat în şapte luni cât PSD în 3 ani și jumătate și nimeni nu spune românilor unde s-au dus acești bani? Nu este o frondă împotriva guvernanților, este despre respectul și interesul pentru copiii, părinții și bunicii noștri. Atât, nimic mai mult”.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate