„Guvernul a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale”


În opinia deputatului de Vâlcea Vasile Cocoș, după mai bine de șase luni în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, bugetele acestora sunt secătuite.
„Nimeni nu ştie exact dacă şcolile vor începe pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie, singurul lucru pe care-l ştie toată lumea este că pe 27 septembrie vor fi alegerile. Asta pentru că încă de acum nouă luni de zile, de la învestire, Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, de nimic altceva. Nici de combaterea pandemiei, nici de economie, nici de nivelul de trai al românilor. După aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, bugetele sunt secătuite. Este revoltător să spui cu o săptămână înainte de începerea şcolilor că este posibilă amânarea cu două săptămâni. Este o bătaie de joc la adresa tuturor: copii, părinţi, profesori, autorităţi locale. Pentru a avea un sistem de educaţie adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunţuri făcute pe repede înainte, pe modelul ordonanţelor de urgenţă făcute cu o seară înainte când toţi românii aşteptau miezul nopţii pentru a şti ce au voie şi ce nu au voie să facă a doua zi”, a declarat Cocoș.
Deputatul social-democrat spune că Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, nu a achiziţionat tabletele promise copiilor şi nu a distribuit măşti de protecţie nici pentru elevi şi nici pentru personalul didactic: „Au avut la dispoziţie toată vara şi nu au făcut nimic. Este cu atât mai revoltător, mai ales după ce tu, Guvern, nu ţi-ai îndeplinit niciuna dintre obligaţii. Nu ai achiziţionat tabletele promise copiilor şi nici nu le-ai distribuit copiilor care aveau nevoie de ele. Nu asiguri măşti de protecţie nici pentru elevi, nici pentru profesori, nu eşti capabil să emiţi în timp util nişte norme ferme care să stabilească așa cum trebuie să înceapă şcolile. Asta mai ales în condiţiile în care în haosul creat de Guvernul Orban cu toţii am făcut eforturi supraomeneşti – mă refer aici la primari, directori de şcoli, cadre didactice, părinţi – pentru a suplini lipsa de implicare a Guvernului”, a conchis deputatul Vasile Cocoș.

Posting....