Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

Gutău: „Eu suflu de șapte ori în iaurt”


• edilul Râmnicului spune că, după ce a fost invalidat, pe numele lui a fost emis mandat de ascultare și urmărire

Recent, Mircia Gutău a oferit câteva declarații mai mult decât interesante legate de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni ale lunii iunie, perioadă în care alesul râmnicenilor nu a putut conduce orașul din cauza faptului că judecătorii i-au invalidat mandatul. Edilul a declarat că, în dosarul în care este cercetat „pentru uzurpare de calități oficiale” se află probe care atestă că, exact în acea perioadă a fost urmărit, filat și, probabil, i-au fost ascultate inclusiv conversațiile telefonice. Conform spuselor edilului, mandatul de ascultare și urmărire ar fi fost emis chiar din ziua ulterioară invalidării sale, atunci când procurorii au considerat că Mircia Gutău ar fi putut să sune persoane influente pentru a-l ajuta să își recapete mandatul de primar. Totuși, edilul spune că nu avea cum să cadă în astfel de capcane devreme ce s-a obișnuit să… sufle de șapte ori în iaurt.

Ce spune Gutău?

„În acel dosar sunt și înregistrări audio și video. După ce am fost invalidat s-a dat mandatul de ascultare și urmărire. Cred că am avut și filaj. Cred că s-au gândit că în perioada aceea aș fi intervenit la cineva să fiu validat. Sunt imagini acolo. Alea nu sunt luate din tren… a fost clar că m-au urmărit. Eu suflu de șapte ori în iaurt”, a declarat Mircia Gutău cu privire la dosarul în care este acuzat de uzurpare de calități oficiale.
Totuși, edilul Râmnicului este împăciuitor cu cei care îi caută nod în papură și spune că justiția e liberă să își facă treaba: „(…) Dar e firesc să se demareze și astfel de anchete. Trăim într-un stat democratic cu justiție liberă. Au fost poze când mergeam la ștrand, când eram în centru. Nu știu cine le-a făcut, dar nu vreau să reproșez asta cuiva. Justiția să își facă treaba!”

Alte articole de la Headlines