„Gugulanii” ne-au venit de hac! Adio, play-off


• CS Municipal a pierdut la limită partida de la Caransebeş şi a devenit cert că va evolua în întrecerea „codaşelor” din Seria Vest

Cu mai puţin de două săptămâni rămase până la finalul sezonului regulat din liga secundă de fotbal, oficialii de la FRF au programat o rundă intermediară, cea cu numărul douăzeci. Jocurile s-au disputat miercuri, toate cu începere de la ora 15.00. Obligaţi să câştige pentru a mai emite pretenţii la calificarea în play-off-ul Seriei Vest (acolo unde vor ajunge primele şase echipe), fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi-au dat cu „stângu-n dreptul” pe terenul nou-promovatei din Caransebeş. Aceştia nu au speculat pasul greşit comis de contracandidata la calificarea în play-off (Olimpia Satu Mare a remizat acasă cu ACS Poli Timişoara), elevii antrenorului Alexandru Pelici clacând inexplicabil pe terenul bănăţenilor de la FC Caransebeş. Deşi fotbaliştii gazdelor, supranumiţi „gugulanii”, aveau mai puţine motive, în comparaţie cu cei vâlceni, pentru care să îşi dorească succesul în partida disputată miercuri, iată că totuşi calculele hârtiei au fost răsturnate, iar Vâlcea a rămas cu buza umflată. CS Municipal a trebuit să se recunoască învinsă la finalul întâlnirii, gazdele impunându-se cu 1-0, rezultat care a scos definitiv echipa noastră din calculele pentru calificarea în play-off.

Vâlcea a început meciul cum nu se poate mai rău…

Deşi porniseră cu gânduri mari spre Caransebeş, fotbaliştii de la CS Municipal şi-au văzut planurile puse în pericol încă după primele faze ale partidei de miercuri. La numai patru-cinci minute trecute de la primul fluier al centralului Omar Dumitrică din Craiova, „gugulanii” au deschis scorul în urma unei faze parcă desenată pe calculator. După un corner, mingea centrată perfect din flancul stâng a ajuns la Ciprian Dinu, acesta având de îndeplinit o formalitate relativ simplă din preajma punctului „cu var”: cap şi gol. Probabil surprinşi de începutul neaşteptat de bun, fotbaliştii gazdelor au avut în primul sfert de oră al întâlnirii şi câteva momente de slăbiciune, de care Vâlcea nu a ştiut să profite. Municipalii s-au apropiat în zadar de careul advers, Geantă, Firţulescu sau Neagoe nereuşind să pună cu adevărat în pericol buturile gazdelor. Mai mult, în preajma minutului 30, „gugulanii” au trecut în două-trei rânduri pe lângă deschiderea scorului. Din fericire pentru municipali, impreciziile lui Goşa şi Tomozei sau bara salvatoare au făcut ca scorul să rămână cel stabilit în minutul 5.

…şi l-a încheiat la fel de rău

Nici pauza nu s-a dovedit, ca în alte rânduri, un sfetnic bun pentru echipa noastră. Deşi probabil muştruluiţi de Alexandru Pelici la vestiare, municipalii nu au revenit cu un alt tonus de la „cabine”, ei rulând în acelaşi film. Fără prea multe sclipiri ofensive, este lesne de înţeles de ce vâlcenii nu au reuşit să marcheze nici măcar un gol, asta chiar dacă au avut în faţă una dintre cele mai slabe adversare din Seria Vest. Mai mult decât atât, după minutul 60, ei au mai încasat un gol, anulat însă de arbitru pe motiv de off-side. Cu puţine momente îna­in­tea acelei faze, fundaşul „Miţă” Deaconescu de la CSM şi-a pierdut cumpătul şi a interve­nit dur asupra unui adversar, jucătorul gazdelor fiind scos pe targă. A urmat o lovitură liberă din afara careului mare, iar balonul a ajuns la acelaşi Goşa. Căpitanul oaspeţilor a trimis balonul în plasa porţii noastre, însă golul nu a fost validat. Nici ultima jumătate de oră a timpului de joc nu a adus nimic nou sub soarele râmnicenilor. Deşi s-au zbătut mult, dominând, în anumite momente, cu autoritate centrul terenului, elevii antrenorului Alexandru Pelici au căzut în cursa bănăţenilor, una de „adormire” a adversarului. Finalul a fost presărat cu trageri de timp venite din partea gazdelor şi cu încercări viclene de contraatac, dar şi cu multe imprecizii la finalizare în tabăra vâlcenilor. Nici jucătorii trimişi pe teren în aceste ultime zeci de minute nu au reuşit să mai schimbe ceva, CS Municipal cedând ruşinos într-un meci în care avea mare nevoie de victorie.

Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Popescu – Samson, Pârvulescu, Stoica (C), Ionescu – Neagoe, Deaconescu, Munteanu – Himcinschi, Firţulescu şi Geantă. Antrenor: Alexandru Pelici
FC Caransebeş: Pascal – Tomozei, Goşa (C), Dinu, Stancu – Artean, Lupu, Stoica, Săulescu – Boştină şi Precup. Antrenor: Alin Artimon
Arbitri: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) – central, Dragoş Baluna şi Alexandru Midvichii (ambii din Bucureşti) – asistenţi.

După atâta „muncă”, vine… pauza

Cu obiectivul ratat şi nevoiţi să participe la întrecerea celor mai slabe patru echipe din Seria Vest, municipalii se pregătesc acum pentru o…. minivacanţă. Asta pentru că runda viitoare, programată sâmbătă, echipa noastră va fi nevoită să stea, neavând adversar. Ulterior, week-end-ul viitor, Vâlcea ar fi trebuit să evolueze pe terenul prahovenilor de la Fortuna Poiana Câmpina. Însă cum această echipă s-a retras, CS Municipal va câştiga trei puncte fără să joace, puncte care vor ajuta formaţia noastră doar să îşi consolideze poziţia a şaptea în ierarhie şi primul loc la începutul play-out-ului.

Rezultatele etapei a XX-a (intermediară)

FC Caransebeş – CSM Rm. Vâlcea 1-0
Dinu ’5
Olimpia S. Mare – ACS Poli Timişoara 0-0
FC Olt Slatina – FC Bihor Oradea 2-0
Gligor ’52, Căpăţână ’90
Unirea Târlungeni – Metalul Reşiţa 0-0
Fortuna P. Câmpina – Şoimii Pâncota 0-3*
*meci decis la „masa verde”
CS Mioveni va sta
** echipa Fortuna Poiana Câmpina s-a retras din competiţie şi va pierde toate meciurile din retur cu 0-3

Programul etapei a XXI-a

Sâmbătă, 21 martie
Olimpia Satu Mare – FC Olt Slatina
FC Bihor Oradea – Unirea Târlungeni
Metalul Reşiţa – FC Caransebeş
ACS Poli Timişoara – Şoimii Pâncota
CS Mioveni – Fortuna P. Câmpina 3-0
CSM Râmnicu Vâlcea va sta

Clasament:

ACS Poli Timişoara 38p, Metalul Reşiţa 36p, FC Olt Slatina 30p, Unirea Târlungeni 27p, CS Mioveni 26p, Olimpia Satu Mare 25p, CSM Râmnicu Vâlcea 21p, FC Caransebeş 17p, FC Bihor Oradea 16p şi Şoimii Pâncota 15p.