Geniștii vâlceni, PROFESORI pentru Brigada Antitero SRI


În perioada 31 august – 11 septembrie 2020, la sediul Bazei de Perfecționare EOD din cadrul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat „Cursul de perfecționare în domeniul utilizării explozivilor și dispozitivelor explozive pentru realizarea accesului în obiective”. Pentru prima dată, la acest curs au participat cadrele militare ale Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informații.
Pe durata cursului au fost prezentate atât teme teoretice, cât și exerciții practice în teren, unde au fost abordate diferite metode care pot fi utilizate pentru realizarea accesului în obiective cu ajutorul explozivilor.
Analiza post acțiune, care a avut loc la sfârșitul cursului, a confirmat faptul că, pentru armonizarea metodelor de lucru și a procedurilor specifice realizării accesului în obiective cu ajutorul explozivilor, este imperios, ca la acest curs, organizat de către Baza de Perfecționare EOD, să participe un număr cât mai mare de specialiști din domeniul explozivilor. De asemenea, „periodic” trebuie să existe seminare de specialitate, la care să participe experții în explozivi din cadrul S.N.A.O.P.S.N..
• Lt. Radu PETROȘEL

Posting....