Gazonul conferă eleganță oricărei grădini


Gazonul este mândria oricărei grădini de inspirație britanică. Acesta are nevoie de îngrijire constantă, doar pentru a arăta perfect în orice perioadă a anului. În acest sens circulă o anecdotă, conform căreia un american uluit la vederea unui gazon englezesc perfect, a întrebat grădinarul care îl îngrijea despre cum a obținut rezultatul. Răspunsul acestuia a fost: tundeți zilnic gazonul, udați-l cu regularitate, iar, după o sută de ani, va arăta exact la fel.
Pentru amenajarea unei grădini atrăgătoare și echilibrată sunt necesare un plan și un buget atent elaborate. Pe lângă selecția plantelor și pomilor, a felului de gazon folosit și a amplasării aleilor și pavajelor, este importantă alegerea utilajelor și uneltelor ce vor fi utilizate, care trebuie să fie fiabile, durabile și mai ales potrivite tipului de grădină ales.
„Un ajutor de nădejde pentru îngrijirea grădinii în toate anotimpurile este tractorașul de tuns gazon Cub Cadet LT1 NR92 aflat în gama produselor noastre. Acesta permite utilizarea unor anexe care măresc aria lui de folosință, de la remorci la freze de zăpadă, de la greblă la lamă tip buldozer, până la împrăștietor sau aerator”, explică d-na Kocsis Judit-Anna, fondator Bronto Comprod, care are sediul în Cluj-Napoca.
Primăvara este cel mai bun moment al anului în care poate fi realizată peluza. Un gazon sănătos și frumos poate fi obținut prin respectarea tehnologiei de însămânțare și întreținere, astfel se transformă o grădină obișnuită într-un paradis verde.
Înainte de însămânțarea gazonului, suprafața trebuie să fie erbicidată, pentru a elimina buruienile și iarba nedorită. Pentru teren urmează o perioadă de 14 zile de odihnă, ca mai apoi să se demareze pas cu pas procesul de însămânțare și întreținere, având grijă de respectarea cantității de apă necesare pentru germinație iar apoi creștere și întreținere. Se recomandă fie consilierea din partea specialiștilor, fie o documentare temeinică, deoarece succesul depinde de sămânța selectată și tehnologia aplicată în funcție de teren. După aceasta, peluza va fi tunsă săptămânal, aerisită, fertilizată și erbicidată periodic.
Gazonul trebuie tuns cu regularitate pentru a-l îndesa, pentru a elimina vârfurile uscate, ceea ce va asigura un aspect îngrijit și sănătos.
O variantă eficientă pentru îngrijirea grădinii este mașina de tuns iarba, alimentată fie pe benzină, fie pe curent electric sau acumulator. În oferta companiei clujene se găsește B-MOW G53, o mașină de tuns iarba performantă, echipată cu motor termic, cu coș colector cu capacitatea de 65 de litri și posibilitatea de pliere completă a ghidonului, care permite depozitarea cu ușurință. Consumul de carburant este redus, viteza de propulsie este de 3,6 km/oră, cu șase trepte de tăiere a gazonului (25 mm – 75 mm).
„Avem soluții adecvate pentru toți iubitorii de grădini, bazate pe o experiență de peste 27 de ani în domeniul comercializării utilajelor, echipamentelor și uneltelor pentru grădinărit”, precizează d-na Kocsis.