Gaţu, Dedu şi Drăgănescu intră în „ring” săptămâna viitoare


Programate iniţial pe 27 ianuarie, dar amânate din cauza vremii nefavorabile care a nu a permis majorităţii reprezentanţilor cluburilor din ţară să ajungă în Bucureşti pentru a vota, alegerile pen­tru de­sem­narea conducerii Federaţiei Române de Hand­bal au fost repro­gra­mate pentru 10 februarie. Conform comunicatului emis de ofi­cialii FRH, scrutinul se va des­făşura lunea viitoare, începând cu ora 11.00, la un cunoscut hotel din Capitală. După cum am precizat în numere anterioare ale cotidianului nostru, pentru cea mai impor­tantă funcţie pusă la bătaie, aceea de preşedinte, se vor lupta trei can­didaţi. Cristian Gaţu (actualul preşedinte al FRH), Alexandru Dedu (pre­şe­dintele Ligii Profesioniste de Handbal) şi Remus Drăgă­nescu (antre­nor federal) sunt cotaţi cu şanse relativ egale de a câş­tiga marele „pot”, fiecare dintre aceştia având susţinători, dar şi con­tes­tatari.

Din judeţul nostru, pentru alegerile programate pe 10 februarie, au drept de vot reprezentanţii a şase entităţi sportive. Este vorba despre Asociaţia Judeţeană de Handbal Vâlcea, Handbal Club Municipal, Colegiul Energetic, Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, Clubul Sportiv Chimia şi Clubul Sportiv Şcolar.

 

Preşedintele HC Municipal a lăsat de înţeles că îl va susţine pe Dedu

 

Deşi nu şi-a exprimat opinia în mod oficial, preşedintele formaţiei Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea pare să fie adeptul unei schimbări la vârful FRH. În urmă cu câteva săptămâni, fostul arbitru internaţional Toma Pleşa a lăsat să se înţeleagă că l-ar dori pe Alexandru Dedu în funcţia de preşedinte. Cei doi au vizionat împreună partida dintre HCM şi Cetate Deva, încheiată cu o remiză, când HCM a scăpat printre degete victoria şi din cauza prestaţiei submediocre a celor doi arbitri. La finalul acelui meci, Pleşa a declarat: „Abia aştept să vină alegerile de la Federaţie, să se facă odată curăţenie în handbalul românesc. Am avut 7 metri chiar la ultima fază. Mi-a confirmat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Handbal, Alexandru Dedu, care a stat lângă mine”.

Tot cu prilejul alegerilor reprogramate pentru 10 februarie, o luptă destul de aprigă este anunţată şi pentru funcţia de vicepreşedinte. Nu mai puţin de nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru cele două posturi din conducerea FRH. Printre cele mai cunoscute nume de pe această listă se află Narcisa Lecuşanu şi Liviu Bala (pentru funcţia repartizată echipelor feminine), respectiv Nurhan Ali şi Marian Munteanu (pentru echipele masculine).