„Galacticele” revin în campionatul intern


• după o pauză de trei săptămâni în Liga Naţională, handbalistele de la Oltchim întâlnesc astăzi pe CSM Bucureşti. Partida va avea loc în Sala Sporturilor „Traian” cu începere de la ora 11.00

Programul foarte încărcat, cu me­ciuri în fiecare week-end, dar mai ales dificil, pe care îl traversează în aceas­tă perioadă handbalistele Clubului Sportiv Oltchim în Liga Campionilor şi-a lăsat din plin „amprenta” pe calen­da­rul acestei formaţii în Liga Naţională, bulversându-l total. Astfel, în acest moment, la finele rundei cu numărul optsprezece din cea mai importantă întrecere a handbalului feminin româ­nesc, gruparea râmniceană are dispu­tate efectiv numai paisprezece jocuri (deci nu mai puţin de patru meciuri restante!). Cele patru întâlniri „proble­matice” sunt următoarele: Oltchim – CSM Bucureşti (meci din etapa a XVII-a, reprogramat pentru astăzi); Corona Braşov – Oltchim (partidă aferentă rundei a XVIII-a, reprogramată pentru 13 martie); Universitatea „Jolidon” Cluj Napoca – Oltchim (meci din etapa a XVI-a, reprogramat în data de 18 aprilie) şi Universitatea „Tomis” Cons­tan­ţa – Oltchim (partidă aferentă run­dei a XII-a, programată iniţial în data de 28 ianuarie, vâlcencele aflându-se atunci în incapacitatea efectuării de­pla­sării la Constanţa datorită căderilor masive de zăpadă şi a drumurilor blo­cate). În privinţa ultimului joc menţio­nat, cele două cluburi implicate nu au stabilit încă de comun acord o dată pentru disputarea jocului.

Duelul dintre CS Oltchim şi CSM Bucureşti va avea loc astăzi, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâl­cea, începând cu ora 11.00. Partida nu va fi televizată la nivel naţional, iar accesul copiilor cu vârsta de până în 12 ani la acest joc (ca de altfel la toate partidele Oltchimului din Liga Naţio­nală) va fi liber. Pentru persoanele care au împlinit această vârstă, ac­ce­sul se va face contra cost, preţul unui tichet de intrare fiind de 10 lei.

Partea superioară a ierarhiei pri­mei ligi de handbal feminin din Româ­nia se prezintă în acest moment astfel: Oltchim 28p (14 jocuri disputate); HC Zalău 25p (17 meciuri); HC Oţelul Galaţi 23p (16 jocuri); HC Dunărea Brăila 23p (16 jocuri); Universitatea „Jolidon” Cluj 23p (16 jocuri); Corona 2010 Braşov 15p (17 jocuri); CSM Bucureşti 15p (17 jocuri); HCM Roman 15p (18 jocuri).