Fundaţia „Casa Cărţii”, prezentă la un seminar internaţional în Marea Britanie


În zilele de 9 şi10 iulie 2014, a avut loc la Portsmouth, Marea Britanie, seminarul internaţional cu tema „Basic English for Using Internet in E-commerce” din cadrul proiectului Grundtvig „Click To Career” (C2C), Nr. de referinţă: GRU-13-C-LP-233-VL-RO, finanţat de Comisia Europeană şi coordonat de către Fundaţia „Casa Cărţii” din Râmnicu Vâlcea, de pe lângă Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea. Obiectivul principal a fost realizarea unui curs online care să cuprindă explicarea termenilor folosiţi în comerţul virtual (e-commerce), exemple de utilizare corectă a expresiilor, precum şi un set de exerciţii practice. Trainingul a fost susţinut de specialişti în domeniu din Marea Britanie şi Germania. Cei prezenţi au luat parte la două workshopuri: „Eficienţă şi persuasiune în e-commerce – termeni cheie” şi „Strategii de creare a  web-site-urilor eficiente pentru scopuri comerciale”. Un alt obiectiv al acestei întâlniri a fost crearea unei machete comune pentru strângerea de informaţii şi realizarea studiului „Online business – o posibilă carieră”.
Vizita de studiu s-a desfăşurat la Insight4Life, o organizaţie engleză care promovează abordarea pozitivă a aspec­telor legate de viaţă. Acolo a fost prezentat un soft dedicat şcolilor, universităţilor care urmăresc să-şi eficientizeze activitatea prin cunoaşterea aprofundată a problemelor de ordin social, emoţional etc. pe care le au elevii, studenţii, dar şi angajaţii din organizaţiile publice şi private.
Parteneriatul C2C este alcătuit din organizaţii din opt ţări europene: România, Marea Britanie, Germania, Lituania, Croaţia, Italia, Grecia şi Cipru.

Posting....