FOTO: POLIȚIȘTII ANTICORUPȚIE, din nou în mijlocul vâlcenilor


În perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2021, în cadrul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, Direcția Generală Anticorupție a desfășurat activități preventive destinate Poliției Rutiere. În acest context, ofițerii de prevenire ai Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea (împreună cu lucrători de poliție din cadrul structurilor de poliție rutieră ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea) au desfășurat activități preventive în zonele intens circulate de pe raza județului Vâlcea. Au fost vizate zone din municipiile Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, dar și din comunele Mihăești (pe Drumul Național 7), Pietrari și Stoenești. În cadrul campaniei, polițiștii anticorupție au interacționat atât cu conducătorii auto, cât și cu pasagerii din autovehicule.
„Pe parcursul desfășurării activităților preventive, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție, consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora. Le-au fost transmise materiale de informare adaptate domeniului de activitate vizat, cu mesajul «Abaterile pot fi semnalate la Call Center Anticorupție 0800.806.806»”, ne-au informat angajații Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea.
Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021. Prin implementarea acesteia, autoritățile doresc să contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.
Material realizat cu sprijinul Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea