Fostul viceprimar Edi Vârlan, declarat incompatibil de ANI


În această dimineață, Agenția Națională de Integritate a emis un comunicat de presă prin care anunță starea de incompatibilitate pentru mai mulți foști sau actuali aleși locali. Printre acești aleși locali la care ANI face referire se află și Eduard Vârlan, fost viceprimar al Râmnicului și actual consilier municipal din partea ALDE.
„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2013 – 29 ianuarie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea, Liceului de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea și Clubului Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. (…) De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2013 – 26 iunie 2016 întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și șef serviciu (angajat cu contract individual de muncă) în cadrul Serviciului Verificare Cereri de Finanțare – Oficiul Județean al Plății pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Vâlcea din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (actualmente Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vâlcea din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI în cele două capete de acuzare îndreptate spre fostul viceprimar al Râmnicului.

Ce spune Edi Vârlan despre acuzațiile care i se aduc

Legat de starea de incompatibilitate prezentată de către ANI, fostul viceprimar al municipiului ne-a oferit câteva declarații foarte interesante. Contactat telefonic, Edi Vârlan a precizat, pentru cotidianul nostru, că știe despre aspectul sesizat de ANI. Spunem despre opinia fostului viceprimar că este una cât se poate de interesantă prin prisma faptului că el ne-a declarat că a trimis, în trecut, o informare către ANI exact în acest sens. Iar acum, iată cu ce s-a trezit: o incompatibilitate de toată frumusețea!
Totuși, actualul consilier municipal nu s-a arătat îngrijorat după informațiile publicate de ANI, Vârlan apreciind că acestea nu vor putea influența cu ceva activitatea sa din domeniul administrației locale.

Posting....