Forumul suprem al luptătorilor anticomuniști se întrunește la Rm. Vâlcea


Astăzi, la Rm. Vâlcea, se deschide Congresul cu numărul 22 al Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii Comuniste din România – o onoare pentru municipiul nostru că a fost desemnat să găzduiască un asemenea eveniment important cu ecou în lumea europeană, și nu numai. O sarcină grea, dar onorabilă și pentru Filiala Vâlcea a AFDP (președinte, Larisa Calmuschi; secretar, Nicolae Stănculescu), care s-a angajat să organizeze o manifestare de o asemenea anvergură.
Așadar, timp de două zile, astăzi și mâine, în Râmnic vor fi prezente personalități de seamă ale țării și ale istoriei noastre, reunite în supremul forum al asociației acelora care au suferit în gulagurile comuniste. Între personalități se află fostul deținut politic Octav Bjoza (foto), Subsecretar de Stat în Guvernul României, președintele AFDP. Așa cum s-a anunțat printr-un Comunicat, în cadrul Congresului de la Râmnicu Vâlcea se va exprima un punct de vedere oficial pe marginea Legii nr.217/2015, bine venit în această perioadă când crește îngrijorarea în țară față de escaladarea unor discuții păgubitoare care lovesc în istoria recentă a României, în bravii luptători anticomuniști care și-au jertfit tinerețea și viața pentru libertate și democrație, pentru independența și suveranitatea de stat a României, în timp ce astăzi unii le pângăresc memoria „alăturând legionarismul nazismului și fascismului, lovind în rezistența anticomunistă din România”, cum se specifică în Comunicatul AFDR.
Lucrările Congresului al XXII-lea al AFDP se desfășoară, cum am mai precizat, pe parcursul zilelor de 28 (vineri) și 29 (sâmbătă) august 2015, în Sala Consiliului Județean Vâlcea. Cu această ocazie, au loc și alegerile pentru desemnarea noilor organe de conducere ale Asociației Foștilor Deținuți Politici din România. Conform Statutului, Congresul alege, odată la 4 ani, prin vot secret, Comitetul Naţional de Conducere (CNC), precum şi preşedintele AFDPR.