Eveniment de seamă la Biblioteca Județeană


• invitația este deschisă tuturor vâlcenilor

Astăzi, cu începere de la ora 17.00, în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene „Antim Ivi­rea­nul” din Râmnicu Vâlcea este programată o manifestare cultu­rală foarte interesantă, la care toți vâlcenii sunt invitați. În contextul împlinirii a 15 ani de activitate în beneficiul culturii vâlcene (2001-2016), Forumul Cultural al Râmnicului inițiază și coordonează programul cultural-științific „Frescele Vâlcii”. Acesta se derulează având ca obiectiv principal cunoașterea și promo­varea valorilor identitare ale spa­țiului vâlcean pe plan național și în context european.
Cea de-a șasea conferință a programului „Frescele Vâlcii” va fi prezentată în cadrul celei de-a doua reuniuni din anul 2016 a Clubului Oamenilor de Știință, Cultură și Artă. Genericul mani­fes­tării este „Dialog cu Nelu Barbu despre poezia lui Dragoș Vrânceanu”. În cadrul eveni­men­tului, profesorul Nelu Barbu – poet, dramaturg, eseist și pro­motor cultural – va conferenția pe tema „Dragoș Vrânceanu – poetul Vlahostratei”. Alocuțiunea de deschidere a manifestării va fi rostită de Alexandru Popescu-Mihăești. Partenerii de dialog ai conferențiarului vor fi Ioan St. Lazăr, Eugen Petrescu, Ion Soare și George Voica. Mode­rator: Gheorghe Deaconu.

Surpriză pentru invitați: un inedit documentar biobibliografic

În contextul evenimentului cultural organizat astăzi, invitații vor avea parte de o surpriză inedită. Pentru ei va fi prezentat documentarul biobibliografic „Nelu Barbu – un lider cultural al comunității”. Acesta a fost rea­li­zat de editura „Fântâna lui Ma­nole” și publicat în colecția edito­rială „Zugravi de fresce vâlcene”.