Energetic și Chimia au avut duel pe muchie de cuțit


Săptămâna trecută, la Cisnădie, în județul Sibiu, s-a desfășurat turneul final „Valoare” în care s-au întâlnit cele mai bune opt echipe de junioare II din țară. Din județul nostru au reușit să se califice două echipe la faza finală: Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea și CS Chimia Râmnicu Vâlcea.
Fetele de la Energetic au făcut parte din Grupa A și au încheiat pe locul al treilea, după ce s-au impus contra băimărencelor de la Clubul Sportiv Școlar 2 și au pierdut în fața mai experimentatelor echipe CSM București și CSM Galați. Chimistele au fost repartizate în Grupa B și au încheiat tot pe locul al treilea, după o victorie contra brăilencelor de la Liceul cu Program Sportiv și înfrângeri cu CSM 1 Târgu Mureș și Corona Brașov.
Sâmbătă, cele două echipe din Vâlcea s-au duelat pentru în meciul care urma să stabilească ocupantele pozițiilor cinci și șase în ierarhia finală. Partida a fost una extrem de spectaculoasă, cu mai multe răsturnări de scor. Chimia a intrat cu avantaj de două goluri la pauză (scor 13-11), dar a pierdut in-extremis, rezultatul final fiind favorabil, la limită, fetelor de la Energetic (scor 25-24).

Corona a cucerit trofeul în stil de mare campioană

Tot sâmbătă, în meciul care avea să stabilească ordinea echipelor de pe locurile șapte și opt, s-au întâlnit formațiile clasate pe ultimele două locuri în cele două grupe principale. Maramureșencele de la CSȘ 2 Baia Mare s-au impus destul de lejer în fața brăilencelor de la LPS Brăila (scor 26-20) și au încheiat turneul pe locul al șaptelea. Duminică dimineața, în meciul pentru locul trei, CSM București a câștigat cu CSM Galați (scor 34-24), medaliile de bronz ajungând la fetele din Capitală. Tot duminică, dar la orele prânzului, în sala din Cisnădie s-a disputat ultimul act al Turneului final de junioare II. Corona Brașov s-a impus în stil de mare campioană contra Clubului Sportiv Municipal 1 din Târgu Mureș (scor 40-25), la poalele Tâmpei ajungând un nou titlu național, cel de junioare II de data aceasta.

Alicia Gogîrlă în echipa ideală

La finalul întrecerii de junioare II, organizatorii competiției au oferit premiile pentru cele mai bune jucătoare care au evoluat la turneul final, stabilind și echipa ideală. Din cele zece distincții acordate, patru au mers la proaspăta câștigătoare a turneului, Corona Brașov. În această echipă ideală sunt de remarcat prezențele Aliciei Gogîrlă (fiica fostei mari jucătoare Simona Gogîrlă) și Oanei Borș, care câștigă titluri de golgheteră pe la mai toate turneele importante la care participă și se anunță o mare speranță a handbalului feminin românesc.
Echipa ideală a Turneului Final de Junioare II – Valoare: extremă stânga – Bianca Sărățeanu (CSM București), inter stânga – Andreea Prescură (CSM Galați), centru și MVP – Rebeca Necula (ASC Corona 2010 Brașov), inter dreapta – Alicia Gogîrlă (ASC Corona 2010 Brașov), extremă dreapta – Mihaela Mihai (CSM București), pivot – Andreea Țîrle (CSM 1 Târgu Mureș), portar – Alexandra Perianu (LPS Brăila), apărătoare: Georgiana Olaru (ASC Corona 2010 Brașov), golgheteră – Oana Borș (CSS 2 Baia Mare).