Elevii Colegiului „Matei Basarab” participă la faza naţională a concursului „Sanitarii Pricepuţi”


Societatea Naţională de Cruce Roşie Română – Filiala Vâlcea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat concursul pentru sănătate şi prim ajutor intitulat „Sanitarii Pricepuţi”. Acesta este destinat formării elevilor din şcolile generale şi liceele din judeţului nostru în domeniul sanitar şi al acordării primului ajutor.
Conform graficului de desfăşurare, în luna mai a avut loc faza judeţeană, organizată în incinta Colegiului de Silvicultură şi Protecţia Mediului din RâmnicuVâlcea. La aceste evenimente au fost prezenţi 160 de elevi. Câştigătorii primelor trei locuri au primit un sejur, în perioada 18-20 iulie, în Tabăra Cozia. Acolo, ei au avut posibilitatea de a aprofunda noţiunile de acordare a primului ajutor.
În cadrul competiţiei amintite, elevii s-au întrecut la două probe: una teoretică şi alta practică. La cea de pe urmă, aceştia şi-au demonstrat abilităţile în acordarea primului ajutor, având drept „victime” voluntari ai Crucii Roşii. Prin prisma experienţei, aceştia au simulat foarte aproape de realitate situaţiile propuse.
În perioada 25-30 iulie, la Buzău, în tabăra „Poiana Pinului”, se desfăşoară faza naţională a acestui concurs. Echipajul de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, care a câştigat locul I la faza judeţeană, se află deja acolo pentru a reprezenta Vâlcea. Elevii echipajului sunt însoţiţi de către directorul de filială, Ion Cherăscu. „Am realizat o serie de instruiri intensive cu membrii echipajului şi sperăm să ne descurcăm onorabil. Am mare încredere în aceşti elevi minunaţi care s-au pregătit cu foarte bine şi vă spun sincer că am fost foarte plăcut surprins să observ că la fel de mare încredere puteam să am în oricare dintre celelalte echipaje clasate pe podium la faza judeţeană, toţi fiind serioşi şi foarte bine pregătiţi. Având în vedere că în ultimii cinci ani, la nivelul judeţului, această competiţie nu a mai avut loc, în timp ce la nivelul ţării are deja o tradiţie de circa 50 ani, recunosc că am ceva emoţii, pe care însă nu le voi transmite membrilor echipajului”, a declarat Ion Cherăscu, directorul filialei Vâlcea. „Mă bucur că, iată, un echipaj vâlcean a ajuns la faza naţională a concursului „Sanitarii pricepuţi”. Am încredere că membrii lui sunt cei mai buni din cei peste 120 elevi înscrişi la faza judeţeană. Le urez multă baftă şi sunt convins că viitorul nostru va fi preluat de astfel de tineri: ambiţioşi, instruiţi şi curajoşi, aşa cum îmi doresc atât pentru mine, cât şi pentru întreaga societate”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Crucea Roşie Română Filiala Vâlcea adresează călduroase mulţumiri tuturor celor care sprijină derularea acţiunilor, amintind aici Annabella, IGSU Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.