„Economiile” lui Ponoran merg către o nouă investiție medicală


• Spitalul Județean va fi dotat cu o unitate energetică electrochirurgicală cu sigilare vasculară

Consilierii județeni au aprobat includerea pe lista de investiții a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a unei unități elergetice electrochirurgicale cu sigilare vasculară.

„De trei ani ne chinuim să avem un astfel de aparat. Este vorba despre un aparat special care face să nu mai folosim fire de sudură. Reducem folosirea firelor de sudură. Banii sunt, tot ce trebuia Consiliul Județean era să aprobe aparatura pe lista de investiții. Iată că, după atâția ani, se poate. Este un aparat care se găsește în cele mai multe de spitale județene”, a declarat, pentru ziarul nostru, managerul Ponoran.

Valoarea aparaturii este de 223,20 mii lei. În adresa trimisă CJ Vâlcea, conducerea SJU Vâlcea solicita rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, respectiv majorarea cu 10.740 mii lei,  ca urmare a încheierii cu CAS Vâlcea a actelor adiționale. Din această sumă, 4.580 mii lei merg pe salarizarea personalului, iar restul pentru decontarea unor servicii și bunuri. De asemenea, conducerea Spitalului Județean renunță la achiziționarea unei autoutilitare, a unei autosanitare și a unei autosanitare pentru spitalizare.