ECOGRAF PENTRU NOU-NĂSCUȚI, la maternitatea din Râmnicu Vâlcea. UN BEBELUȘ UCRAINIAN se află internat


Așa după cum ați aflat și în alte ediții ale cotidianului nostru, Consiliul Județean Vâlcea se implică activ pentru dotarea cu aparatură modernă a spitalelor care se află administrarea instituției. Cea mai recentă astfel de investiție este cea realizată la Secția de Neonatologie din cadrul maternității din Râmnicu Vâlcea. La această unitate spitalicească a ajuns, la finalul săptămânii trecute, un ecograf performant, acesta fiind destinat nou-născuților.
„La Secția de Neonatologie a maternității vâlcene avem funcțional, de acum, un ecograf de înaltă performanță. Acest aparat va fi folosit pentru diagnosticarea nou-născuților. Este primul ecograf nou al secției Neonatologie. Până în prezent, cadrele medicale utilizau un aparat vechi, de la o altă secție. Deși resursele financiare sunt reduse, avem în vedere și achiziționarea unui aparat de radiologie. Asta pentru că ne dorim ca micuții să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, iar eventualele afecțiuni ale acestora să fie depistate din timp și tratate corespunzător”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
„Am avut bucuria să-i văd, de la distanță, pe micuți, printre ei și un ucrainian. Vă mărturisesc că am fost deosebit de emoționat. Le urez tuturor «bun venit pe această lume!» și îmi doresc să crească în pace, sănătoși și fericiți, alături de cei care le-au dat viață. În așteptarea fondurilor europene pentru modernizarea în integralitate a clădirii maternității, nu stăm degeaba și intervenim, atât cu lucrări de reabilitare a secțiilor, cât și prin dotarea acestora cu aparatură medicală”, a mai punctat președintele Constantin Rădulescu pe marginea acestui subiect.

Posting....