După zile întregi de atelier în natură, „Măldăreşti en plein-air III”, la final


• frumusețea ireală a Măldăreștiului, răpită, din nou, de penelul artiștilor din toată țara
muzeu1 muzeu2După cum vă informam și în edițiile noastre anterioare, Complexul Muzeal de la Măldăreşti  a fost gazda celei de-a III-a ediţii a taberei de creaţie „Măldăreşti plein-air” unde zece artişti plastici din întreaga ţară au dat curs invitaţiei conducerii Muzeului Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” de a surprinde, cu talent şi măiestrie de artist, frumuseţea și pitorescul meleagurilor străbune ale Olteniei de sub munte.
Evenimentul s-a dorit a fi și o formă  mai originală de a promova patrimoniul cultural, dar mai cu seamă o modalitate inspirată de a tezauriza prin opere de artă ceea ce are mai frumos şi mai autentic depresiunea Horezu.
De marţi, după vernisajul expoziţiei, lucrările celor zece pictori vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii în interiorul Culelor Măldăreşti.
De asemenea, aceste lucrări vor intra şi în colecţia Muzeului de Artă din Ramnicu Vâlcea. Organizatorii ediţiei din acest an a taberei „Măldăreşti plein-air” au fost Muzeul Judeţean “Aurelian Sacerdoţeanu” Vâlcea şi Asociaţia “Nadia Duca” Horezu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea. În discursul său, managerul Claudiu Tulugea a ținut să sublinieze importanța unui astfel de eveniment în calendarul culturii vâlcene, dar și pentru promovarea unui „focar de tradiție și românism” cum sunt culele Măldăreștiului
Artiştii Gheorghe Coman, Ileana Dragomirescu, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Ioana Mihăiescu, Sever Mitrache, Doina Moisescu, Sorin Nicodim şi Mihai Şerbănescu au fost elogiaţi şi premiaţi de către conducerea Muzeului, prin Claudiu Tulugea şi Liliana Beu dar şi de vicele CJ Adrina Buşu şi subprefectul Aurora Gherghina. Aceştia au primit diplome şi aplauze pentru efortul închinat frumuseţii ancestrale a Măldăreştiului.