După victoria cu FC Bihor, Municipalii s-au instalat pe primul loc în Seria Vest


• echipa noastră a profitat de eșecul fostului lider UTA Bătrâna Doamnă Arad

Așa după cum ați aflat din numărul de ieri al cotidianului nostru, fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea și-au trecut în cont, la mijlocul acestei săptămâni, un succes foarte important în fața orădenilor de la FC Bihor. Elevii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici au dominat întâlnirea și s-au impus în mod absolut meritat cu 2-0. Golurile echipei noastre au fost marcate de Ludușan, în minutul 18, și Firțulescu, în minutul 37. După acest succes, CS Municipal a acumulat 31 de puncte și a trecut pe primul loc al Seriei Vest din liga secundă de fotbal. Avansul echipei noastre cu o poziție a fost posibil și prin prisma faptului că, fostul lider, al întrecerii, echipa arădeană UTA, s-a împiedicat în mod oarecum neașteptat pe terenul grupării argeșene CS Mioveni.
Vâlcea a profitat de această conjunctură extrem de favorabilă, iar acum se află în fruntea clasamentului ligii secunde de fotbal, o situație la care trebuie să recunoaștem că nu ne-am fi așteptat la începutul campionatului, date fiind numele cu „greutate” ale cluburilor care veneau din Liga I în calitate de echipe retrogradate. Ne referim aici la Gaz Metan Mediaș, FC Brașov și Universitatea Cluj. De asemenea, interesant de remarcat este faptul că toate cele trei grupări care au venit din eșalonul al treilea, în calitate de nou-promovate, ocupă poziții cât se poate de bune în clasament. Chindia Târgoviște, FCM Baia Mare și UTA Bătrâna Doamnă Arad ocupă în ordine pozițiile doi, trei și patru, fiecare având câte 29 de puncte, dar despărțite de golaveraj.
Rezultatele complete ale etapei a XVI-a

FC Brașov – Metalul Reșița 11-2
CSM Râmnicu Vâlcea – FC Bihor Oradea 2-0
Șoimii Pâncota – Gaz Metan Mediaș 2-1
Olimpia Satu Mare – Chindia Târgoviște 1-4
FCM Baia Mare – FC Caransebeș 4-0
CS Mioveni – UTA B. D. Arad 2-0
Universitatea Cluj – Unirea Tărlungeni 0-0

Clasamentul actualizat al Seriei Vest: CSM Râmnicu Vâlcea – 31p, Chindia Târgoviște – 29p, FCM Baia Mare – 29p, UTA Bătrâna Doamnă Arad – 29p, FC Brașov – 28p, Gaz Metan Mediaș – 28p, CS Mioveni – 27p, Olimpia Satu Mare – 25p, Universitatea Cluj – 23p, Șoimii Pâncota – 23p, FC Bihor Oradea – 13p, Unirea Tărlungeni – 12p, FC Caransebeș – 10p și Metalul Reșița –1p.