După cinci ani, Vâlcea a trăit un nou succes european


• SCM Râmnicu Vâlcea – Kastamonu Belediyesi 35-26 (19-13)
• Sala „Traian” a fost arhiplină
Meci ca în vremurile de glorie ale handbalului feminin vâlcean, când Oltchimul făcea legea în campionatul intern și în Europa, ar spune împătimiții sportului din județul nostru. Duminică seara, SCM Râmnicu Vâlcea a susținut primul meci în cupele europene, în turul al doilea din Cupa EHF, la cinci ani de la înființarea formației, contra echipei Kastamonu. Deși oaspetele din Turcia sunt semifinalistele întrecerii din sezonul trecut, forma excelentă pe care trupa râmniceană o are în acest debut de sezon (elevele antrenorului Florentin Pera izbutind, așa cum se cunoaște, două victorii în fața campioanei CSM Bucurșeti) a fost reconfirmată pe teren. În fața unui public entuziast, ce a umplut aproape până la refuz polivalenta râmniceană, SCM a trecut en-fanfare de adversara din Turcia. Vâlcencele aveau deja un avantaj de șase goluri încă de la pauza întâlnirii (scor 19-13), iar problema echipei învingătoare nu s-a pus nici un moment. Ecartul final, de nouă goluri (scor 35-26), putea fi și mai mare dacă arbitrii ar fi renunțat la unele decizii destul de dubioase în defavoarea formației râmnicene.
Succesul la această diferență este, credem noi, unul liniștitor în perspectiva meciului retur din Turcia, programat pentru data de 21 octombrie. Kastamonu nu prea a arătat precum o semifinalistă de Cupa EHF, iar SCM Râmnicu Vâlcea a demonstrat, pe propriul teren, că are forța necesară pentru a se impune chiar și la o diferență de 15 goluri! De menționat și faptul că cea mai prolifică marcatoare a echipei noastre a fost golgetera Iryna Glibko, autoare a zece goluri. Un rol important pentru obținerea succesului contra echipei Kastamonu l-au avut și portărițele, Yulia Dumanska și Diana Ciucă fiind, ca de obicei, la înălțime între buturi.

Urmează un meci în campionatul intern

Până la meciul retur din Turcia, SCM Râmnicu Vâlcea va mai avea de susținut un joc în campionatul intern. Este vorba despre duelul cu CSM Galați, programat în cadrul etapei a șasea din Liga Florilor, la numai 48 de ore în urma celui cu Kastamonu. Așadar, iubitorii handbalului vâlcean sunt așteptați și marți în tribunele polivalentei, pentru meciul SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Galați, programat cu începere de la ora 17.30. Înaintea acestui meci, echipa noastră ocupă primul loc în clasament (15 puncte), în timp ce formația vizitatoare se află pe locul al unsprezecelea (4 puncte).

Posting....