Duminică, de la ora 20.00, test dificil pentru jucătoarele de la HCM


• HC Municipal Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti
• veste bună pentru fanii echipei noastre: meciul va fi televizat

Dacă cei 14 candidaţi pentru fotoliul de preşedinte al ţării vor trece duminică prin chinul furcilor caudine ale voinţei electoratului, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea vor avea de trecut, de asemenea, un test foarte dificil. Duminică seara, cu începere de la ora 20.00, în Sala „Traian”, sportivele pregătite de antrenorul Dumitru Muşi urmează să fie gazdele unei întâlniri în care adversarele vor fi nimeni altele decât bucureştencele de la CSM. Întâlnirea dintre cele două formaţii va conta pentru etapa cu numărul unsprezece din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin. Cu „foame” maximă de puncte după păţaniile din ultima vreme, jucătoarele din Capitală vin decise să facă un meci la finalul căruia să îşi treacă în cont toate cele trei puncte. Aşa după cum v-am informat la momentul oportun, gruparea din Bucureşti a pornit ca din puşcă acest campionat, s-a aflat vreme de mai multe etape pe primul loc al ierarhiei, însă, în cele din urmă, a căzut tocmai pe ultima treaptă a podiumului. Această situaţie a fost posibilă prin prisma eşecului suferit la „masa verde” în faţa oltencelor de la SCM Craiova, dar şi a înfrângerii dureroase înregistrate pe terenul marii rivale la câştigarea titlului de campioană, HCM Baia Mare.
De partea cealaltă, fără asemenea griji legate de configuraţia din partea superioară a clasamentului Ligii Naţionale, jucătoarele de la HC Municipal au nevoie de un joc bun, care să le menţină moralul ridicat după succesul din ultima etapă. Echipa noastră a câştigat, week-end-ul trecut, pe terenul ardelencelor de la Mureşul Târgu Mureş şi a bifat cea de-a treia victorie din actuala ediţie competiţională. Succesul a adus gruparea sprijinită de Primăria Râmnicului pe poziţia a noua în Liga Naţională, la numai un punct distanţă de ocupanta locului opt (Unirea Slobozia – 12 puncte). De altfel, clasarea pe una dintre primele opt poziţii ale ierarhiei finale este şi obiectivul anunţat şi asumat de către conducerea clubului nostru.
Ar mai fi de menţionat faptul că jocul la care facem referire va putea fi vizionat de către toţi iubitorii echipei noastre, indiferent de locul în care aceştia se vor afla la ora de disputare. Asta pentru că oficialii televiziunii care transmite cele mai interesante partide din Liga Naţională (DigiSport) au considerat că şi confruntarea dintre HC Municipal şi CSM Bucureşti se înscrie în această categorie selectă, alegând să o televizeze. Aşa cum am precizat mai sus, acest joc este programat duminică, 2 noiembrie, cu începere de la ora 20.00.

Programul etapei a XI-a

Astăzi, 31 octombrie
Cetate Deva – SCM Craiova
Mâine, 1 noiembrie
Corona Braşov – Unirea Slobozia
Duminică, 2 noiembrie
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti
CSM Ploieşti – Mureşul Târgu Mureş
HCM Roman – HC Dunărea Brăila
Universitatea Constanţa – Universitatea Cluj
HCM Baia Mare – HC Zalău 30-24*
*meciul s-a disputat marţi, 28 octombrie
Clasament: HCM Baia Mare 30p, SCM Craiova 27p, CSM Bucureşti 23p, Corona Braşov 23p, HC Dunărea Brăila 18p, HCM Roman 17p, HC Zalău 13p, Unirea Slobozia 12p, HCM Râmnicu Vâlcea 11p, Cetate Deva 10p, CSM Ploieşti 9p, Universitatea Cluj 8p, Universitatea Constanţa 6p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
**primele opt poziţii asigură calificarea în play-off