Duminică, 20 octombrie, Teatrul Anton Pann, ora 19.00, Sala Mare: Premieră la Teatrul Anton Pann: „D-ale carnavalului” – de I.L. Caragiale, regia Vladimir Anton


După succesul de zile mari pe care l-a avut spectacolul „D’ale carnavalului” la primul contact cu publicul, suntem convinși că la premiera de duminica 20 octombrie, de la ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann va fi la fel de plină, spectatorii având același entuziasm pe care l-au avut și duminica trecuta, stare de bucurie ce s-a soldat cu un ropot de aplauze și ovații îndelungate. Spunea regizorul acestui spectacol, Anton Vladimir, la conferința de presă, că lucrează cu o echipă de actori profesioniști, foarte buni și acest spectacol este un pariu. Să lucrezi o piesă de Caragiale în zilele noastre ai nevoie de curaj, imaginație, decor bun, actori buni, toate ingredientele pentru reușita unui spectacol. Vladimir Anton a construit în așa fel spectacolul încât să-ți imaginezi că ceea ce se întâmpla acum o sută și ceva de ani este perfect valabil și în zilele noastre.
În frizeria lui Nae Girimea, Iordache primește vizita lui Pampon. Acesta furios îl caută pe Nae, frizerul, care începuse o nouă idilă cu o nouă amantă, Didina, fapt ce duce, după cum o să vedeți, la gelozia fostei amante, a Miței. De aici începe adevărata poveste cu drame explozive, haz de necaz și necaz de prea mult haz. Două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval. Măști de bal și măști sociale, condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale!
Felicităm echipa, cea care a contribuit la reușita acestui spectacol: actori; Vladimir Purdel, Kostas Mincu, Andrei Cătălin, Tudor Andronic, Ionuț Niculae, Réka Szász, Ana Șusca și Ștefan Craiu; scenografia – Romulus Boicu; video design – Hybrid Lab, regia – Vladimir Anton. De asemenea felicitări îi adresăm și managerului acestei instituții, Tavi Costin, pentru felul de a ști cum să atragă la Teatrul Anton Pann nume consacrate ale unor regizori și nume ale unor regizori mai puțin cunoscuți, dar care au făcut spectacole minunate. Dăm aici exemplul lui Matei Lucaci Grunberg, cel care a pus în scenă „Emisie: Titanic Vals” și acum Valdimir Anton cu „D’ale carnavalului”. În curând la Teatrul Anton Pann vor începe repetițiile unor spectacole ce poartă semnătura a doi regizori consacrați: Victor Ioan Frunză și Vlad Masaci. Însă, până atunci conducerea Teatrului Anton Pann vă adresează invitația de a participa la toate spectacolele cuprinse în repertoriul de anul acesta al Teatrului Anton Pann și bineînțeles de a participa la evenimentul din 20 octombrie, ora 19.00, Sala Mare, Teatrul Anton Pann- Premiera spectacolului „D-ale carnavalului”– de I.L. Caragiale, regia Vladimir Anton.