DSP Vâlcea a actualizat numărul persoanelor care au decedat din cauza infectării cu COVID-19


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, transmise miercuri dimineață, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 2.212 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Numărul persoanelor care au decedat ca urmare la infecției cu virusul SARS-CoV-2 si a altor afecțiuni este de 37. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 115 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 42 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 67 au forme medii și șase sunt internate în secția ATI.
De marți dimineața și până miercuri dimineața (adică un interval de 24 de ore), au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până miercuri dimineața este de 1.378 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la 30 septembrie 2020 au fost realizate 17.851 de teste.
„În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 20 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină. În prezent, 423 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 331 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea