Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 septembrie 2020

Două zile de „Let’s Culture Together” la Biblioteca Județeană


• peste 100 de tineri au trecut pragul citadelei culturii vâlcene la început de mai

Work-shop-ul creativ „Let’s Culture Together” s-a dovedit, din nou, un mare succes pentru Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Miercurea și joia trecute, organizatorii atelierului au bifat un nou record: peste 100 de tineri au fost prezenți la cele două întâlniri ale proiectului cultural-educativ!
Pe 4 mai, aproximativ 80 de tineri, elevi, profesori, bibliotecari şi artişti amatori au fost implicaţi în activităţile creative. Tema acestei întâlniri a fost reprezentarea tridimensională a simbolurilor extrase din lectura cărţilor propuse. Aceasta este o metodă inovativă de promovare a lecturii şi are drept scop atragerea cât mai multor tineri spre bibliotecă. Cea de-a doua sesiune a avut loc joi, tot la sediul Bibliotecii Județene Vâlcea. A doua grupă a fost compusă dintr-un alt număr mare de tineri, ei fiind dornici să pună în valoare subiectele și simbolurile din cărțile pe care le-au citit.
Câteva date despre proiect

„Let’s Culture Together” o iniţiativă derulată în parteneriat cu „Associazione Culturale Twitteratura” din Milano şi susţinută financiar prin programul „Tandem Europe”. Proiectul „Let’s Culture Together” are ca obiectiv conştientizarea comunităţii asupra problemor sociale, prin combinarea lecturii cu arta. El urmăreşte atât exploatarea subiectelor şi simbolurilor conţinute în cărţi, cât şi a componentei materiale, hârtia. Tinerii sunt încurajaţi să citească şi să descopere, pe lângă valorile literare conţinute în textele propuse, componentele sociale aplicabile în comuitatea lor. În cadrul atelierelor, ei creează opere de artă contemporană care reflectă subiectul cărţilor şi care constituie o metodă de promovare a lecturii în comunitate.

Alte articole de la Cultura