Doi „vânători de comori” din Ocnele Mari, vizitați de polițiști


• aproape 1.000 de bunuri de patrimoniu au fost descoperite și ridicate de oamenii legii
Luni, poliţiştii de la investigaţii criminale, de la transporturi şi cei criminalişti au efectuat șase percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi, de 37 şi 40 de ani, ambii din oraşul Ocnele Mari. În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat 294 de bunuri susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural naţional, respectiv inele, monede, fibule, paftale, medalii, verigi, monede şi unelte din bronz şi fier şi două detectoare de metale, deţinute conform unor autorizaţii emise cu respectarea cadrului legal privind patrimoniul cultural naţional.
De asemenea, poliţiştii au ridicat 204 articole pirotehnice, tip petarde din categoria a II-a, interzise la deţinere şi 59 de articole pirotehnice, tip artificii. Totodată, s-a dispus ridicarea pentru cercetări a altor 678 de bunuri, respectiv inele, fibule, paftale, unelte, monede, brăţări, cercei, amulete, clopoţei, vârfuri de săgeţi, pinteni, catarame de harnaşament, arme, cuie, mărgele, verigi şi fragmente de oglindă.
Bărbații în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă faţă de cei doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare prealabilă şi furt calificat.