Doi TÂLHARI MICI, prinși de jandarmi în noaptea dinaintea alegerilorÎn data de 27 septembrie 2020, în jurul orei 01.00, grupa de supraveghere și intervenție Horezu, aflată în serviciu, a fost sesizată printr-un apel 112 cu privire la un furt ce ar fi avut loc pe raza orașului. Jandarmii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă. În fapt, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o societate comercială de unde ar fi sustras o sumă de bani. În baza semnalmentelor oferite de administratorulul societății și în urma vizionarii imaginilor de pe sistemul de supraveghere video, jandarmii au plecat în căutarea a două persoane de sex masculin.
„În aproximativ 15 minute, în autogara de pe raza orașului, jandarmii au identificat două persoane care corespundeau semnalmentelor, iar la vederea jadarmilor aceștia au luat-o la fugă. La somarea jandarmilor, aceștia s-au oprit. În urma legitimării s-a constatat că cei doi tineri au vârstele cuprinse între 16-17 ani, unul având domiciliul in județul Vasului și unul în municipiul București”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.
Ulterior, tinerii au fost conduși la sediul Poliției Horezu unde au recunoscut faptul că au sustras din magazin suma de 200 lei, precum și faptul că, la o oră anterioară, au furat din alt spațiu comercial un număr de opt telefoane mobile de diferite mărci. Pentru aceste fapte, jandarmii vâlceni au întocmit actele de constatare a infracțiunii flagrante si le-au predate organelor în drept pentru continuarea cercetărilor.
• Material realizat cu sprijinul IJJ Vâlcea