Doi participanți la parada moto din Râmnic s-au «încălzit» într-un mod mai… special. A fost necesară INTERVENȚIA POLIȚIȘTILOR!


Polițiști din municipiul Râmnicu Vâlcea (Biroul Rutier și Biroul de Ordine Publică), sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și polițiști locali din cadrul Poliției Locale Râmnicu Vâlcea au fost prezenți în municipiu, la festivalul motocicliștilor RIDE THE VIBE. Oamenii legii au vegheat pentru menținerea ordinii și liniștii publice și fluidizarea traficului.
Astfel, în perioada 25-27 iunie 2021, polițiștii au fost prezenți la festivalul RIDE THE VIBE, organizat în municipiu, la care au participat aproximativ 1.000 de motocicliști. A fost organizată o paradă a motocicliștilor, concursuri, concerte, existând și o zonă de fastfood și băuturi. În deschiderea evenimentului și debutul paradei s-au efectuat recomandări pe linie de prevenire a producerii evenimentelor rutiere.

Ce au descoperit polițiștii?

„Poliția rutieră sprijină evenimentele Moto/auto planificate și organizate cu condiția de desfășurare a paradelor și concursurilor MOTO în afara drumurilor publice, cu respectarea prevederilor Codului Rutier. Cu toate acestea, au existat și constatări ale polițiștilor, în sensul că doi motocicliști au fost depistați sub influența alcoolului. S-a întâmplat în Râmnicu Vâlcea, la data de 26 iunie 2021, când doi șoferi, de 30, respectiv 41 de ani (domiciliați în Galați, respectiv Râmnicu Vâlcea) au fost prinși sub influența alcoolului. Tânărul de 30 de ani avea o alcoolemie de 0,42 mg/l de alcool pur în aerul expirat, iar celălalt șofer depistat, 0.87 mg/l de alcool pur în aerul expirat. În ambele situații, au fost înregistrate dosare penale”, au informat polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Posting....