DJST Vâlcea a anunțat că a găsit cei mai buni sportivi ai județului


După cum v-am anunțat și în alte ediții ale cotidianului nostru, chiar dacă pandemia de Coronavirus a afectat fenomenul sportiv atât calitativ, cât și cantitativ, această lume a sportului, cu bune și mai puțin bune, încearcă să meargă mai departe. Iar un imbold pentru a merge înainte poate fi dat și de premiile care vor fi acordate în cadrul restrâns (tot din cauza pandemiei) al Galei Sportului Vâlcean.
Ca la fiecare final de an, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea organizează acest eveniment, în care cei mai valoroși sportivi vor fi premiați. După colectarea tuturor rezultatelor sportive, compartimentul sport, a întocmit clasamentul total al punctelor obținute de sportivii vâlceni, în conformitate cu sistemul de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive, sistem emis de către Ministerul Tineretului și Sportului, puncte obținute la campionatele mondiale, europene, balcanice și naționale de la cadeți și până la seniori (exclus campionate școlare, universitare, militare, masters/veterani).
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a anunțat că, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, poate premia primii zece sportivi cu suma de până la 10.000 lei. În clasamentul întocmit se regăsesc 90 de sportivi care au adus puncte în anul 2021. Ei vor primi bani, cupe, plachete și diplome pentru întreaga activitate sportivă din anul care urmează să se încheie.

Patru sportivi cu sindrom Down vor fi premiați

Anul acesta, patru sportivi cu nevoi speciale au fost incluși în clasamentul final. Sportivii cu Sindrom Down au obținut patru medalii, respectiv două de aur și două de argint, astfel că Vâlcea se poate mândri cu doi campioni mondiali și doi vicecampioni mondiali la Para-Karate, titluri obținute la Campionatul Mondial de Para-Karate de la Istanbul (Turcia), în noiembrie 2021.
Premierea sportivilor cu rezultate bune se va desfășura luni, 20 decembrie 2021, la ora 12.00, la Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Înmânarea premiilor se va face în condiții de maximă siguranță, având în vedere condițiile impuse de pandemia de COVID-19.
Sursă foto: Arhivă