Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

1 octombrie 2020

„Din suflet pentru suflet”, o campanie marca DJST Vâlcea


Cu sprijinul oficialilor Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, a găzduit, în Sala V.I.P., cea de-a doua întâlnire a Asociaţiei „Ridică-te şi Umblă”. Pentru aproximativ 3 ore şi jumătate, participanții au putut asculta muzică de calitate, meritul purtându-l maestrul Sima Petre de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, care a venit însoţit de eleva sa Raluca Bu­nescu. Cei doi artiști au interpretat „Menuet” de Beethoven şi „Joc din Oaş” de Adalbert Winkler. S-au putut adresa cuvinte de încurajare şi au fost depănate amintiri din viaţa personală a celor care, de cele mai multe ori, sunt stigmatizaţi şi izolaţi de societatea mult prea grăbită pentru nevoile lor.

Cum au văzut organizatorii acest eveniment inedit?

„Greu de descris în cuvinte emoţia, dar şi bucuria celor care au participat la acestă agapă. Oameni în căruciore, la braţ sau bizuindu-se pe bastonul alb, au găsit sub acoperişul generos al acestei instituţii, semeni cu aceleaşi pro­bleme, gânduri şi preocupări ca ale lor. Am descoperit că alături de noi se află adevăraţi luptători, care pe lângă diagnosticele foarte dificile pe care le au, acceptă provocările pe care viaţa ni le aduce nouă tuturor zilnic”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții DJST Vâlcea.
„Alex Bardac, un tânăr de 18 ani, zilele acestea susţine exa­me­nul maturităţii, Bacalaureatul, pe care îl priveşte doar ca pe o etapă de parcurs, deoarece visul său este să ajungă să studieze psiho­logia. L-am putut cunoaşte pe Gligoraş Drugea, care în ciuda faptului că este în scaunul cu rotile şi cu greu îşi poate mişca mem­brele, a scos de sub tipar o carte, iar acum lucrează la a doua. Nu a lipsit nici masa de părtăşie oferită de către sponsorul S.C. Sano-Vita S.R.L, toate acestea fiind posibile datorită colaborării dintre D.J.S.T. Vâlcea şi reprezentanţii Asociaţiei Ridică-te şi Umblă, domnii George Uba – preşedintele naţional, Emanuel Unteşu, Dumitru Ion şi Gligoraş Drugea – reprezentanţii locali” se mai arată în același comunicat de presă.

Pe 18 septembrie, o nouă întâlnire

Cei aproximativ 80 de parti­cipanţi şi-au exprimat dorinţa de a fi prezenţi şi la viitoarele întâlniri. Ei au fost deja invitaţi să-şi prezinte experienţele de viaţă, dar şi crea­ţiile artistice, pentru că foarte mulţi dintre ei, dincolo de dizabi­litate, ascund talente deosebite. Așa am aflat că, pe viitor, DJST Vâlcea intenţionează să acorde o atenție și mai mare nevoilor acestor persoane şi, de ce nu, să organizeze evenimente sportive dedicate exclusiv lor.
În acest context, facem preci­zarea că următoarea întâlnire va avea loc pe data de 18 septembrie, tot la Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 13.00.

Alte articole de la Eveniment