Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

8 iulie 2020

Deputatul Dumitru Lovin, «Moș Nicolae» pentru copiii din Ghioroiu


• «ajutoarele» Moșului au fost Adrian Bușu și Iosiv Predescu
Miercuri, de Sfântul Nicolae, cei 149 de elevi şi preşcolari din comuna Ghioroiu au primit cadouri din partea deputatului vâlcean Dumitru Lovin. Acestea au fost oferite de către colegii săi, primarul ALDE al comunei Ghioroiu – Iosiv Predescu, respectiv vicepreşedintele Consiliului Județean Vâlcea – Adrian Bușu, întrucât, în timpul săptămânii, parlamentarul se află la Bucureşti pentru a participa la lucrările care se desfășoară la Parlamentul României.

Copiii din Ghioroiu vor primi cadouri și de Crăciun

Întreaga acțiune desfășurată în comuna Ghioroiu a fost detaliat planificată la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când reprezentanții ALDE Vâlcea au fost prezenți în orașul Bălceşti. Astfel, s-a decis ca darurile specifice acestei perioade de iarnă să fie oferite atât elevilor de la Şcoala gimnazială cu clasele I-VIII, din centrul comunei Ghioroiu, cât și preșcolarilor de la grădiniţa din satul Ştirbeşti. Cu această ocazie, Iosiv Predescu a făcut cunoscut faptul că pregăteşte mai multe surprise celor mici şi înainte de Crăciun.
„Copiii vor primi daruri și de Crăciun. Primăria şi Consiliul Local au stabilit un buget de 40 de lei pentru fiecare pachet, iar serbarea de sfârşit de an va avea loc, cel mai probabil, pe 21 sau 22 decembrie. Pentru a-i face pe oameni să simtă mai intens spiritul sărbătorilor. Am mai făcut un lucru – am montat în comună, pentru prima oară după Revoluţie, un sistem de iluminat festiv. (…) Revenind la acţiunea de zilele acestea, vreau să vă spun că mă bucură enorm faptul că, datorită sponsorizării făcută de către domnul Dumitru Lovin, putem să le oferim copiilor cadouri şi de Moş Nicolae. Îi mulţumesc în numele comunităţii mele pentru acest frumos gest şi sperăm să-l avem în mijlocul nostru cât mai des!”, a transmis primarul din comuna vâlceană Ghioroiu.

Demersuri pentru obținerea unui nou microbuz școlar

De anul trecut, de când este primar, Iosiv Predescu a manifestat o preocupare permanentă faţă de viitorul localităţii sale. Drept dovadă, în ciuda resurselor financiare reduse pe care le are la dispoziţie, alesul ALDE a găsit soluţii şi a modernizat şcoala din comună, iar acum urmează să recondiţioneze sala de sport.
În cel mai scurt timp, trebuie, de asemenea, să găsim o cale să obţinem încă un microbuz pentru transportul elevilor şi preşcolarilor. Avem unul, dar nu face faţă. Am făcut demersuri la Inspectoratul Şcolar Vâlcea şi la Consiliul Judeţean Vâlcea şi sperăm să fim sprijiniți, deoarece transportul copiilor și condiţiile pe care li le oferim ne preocupă în mod deosebit”, a adăugat primarul Iosiv Predescu.

Alte articole de la ALDE