Deputații au decis: Românii pot „cumpăra” vechime pentru a ieși la pensie


• deputatul Colegiului Drăgășani, Ion Cristinel Marian, este de părere că viitoarea lege poate ajuta numeroase persoane, nevoite altfel să aștepte ani buni din viață până la pensie
Marți, prin vot, deputații s-au pronunțat asupra unui proiect de lege foarte important, intens mediatizat în ultima perioadă. Cu o majoritate zdrobitoare favorabilă adoptării proiectului, aleșii românilor au votat ca orice persoană interesată să poată „achiziționa” cel mult cinci ani de vechime în vederea pensionării. Conform proiectului de lege, aceste persoane vor plăti contribuțiile aferente asigurărilor sociale ca și cum ar fi lucrat în ultimii cinci ani. Sumele de bani pe care românii interesați de pensionare le vor datora trebuie să fie achitate în cele șase luni de-a lungul cărora legea proaspăt adoptată va fi valabilă.

Grupul PMP a susținut proiectul de lege

Referitor la acest proiect de lege, unul dintre primii parlamentari vâlceni care și-a exprimat un punct de vedere este deputatul Ion Cristinel Marian. Reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României, membru al Partidului Mișcarea Populară, este de părere că proiectul de lege este unul foarte bun, care va ajuta mulți români.
„Proiectul adoptat marți prin votul deputaților încă nu a devenit lege. Este nevoie ca președintele țării să își dea acordul. Totuși, cred că acest proiect va deveni lege, o lege care va ajuta mulți români. Din ce am auzit, se estimează că peste 100.000 de persoane ar putea beneficia de facilitatea oferită. Conform proiectului votat, legea va fi valabilă doar șase luni. În încheiere, vreau să vă mai spun că am susținut cu tărie proiectul de lege despre care vorbim, ca de altfel întregul grup PMP din care fac parte”, ne-a declarat deputatul Ion Cristinel Marian.