Declarații șocante la poarta combinatului: „OLTCHIM nu trebuia vândut pe bucăți!”


• atât ministrul Economiei cât și unul dintre administratorii judiciari au apreciat ca „nefavorabilă” opțiunea de a sparge și apoi de a vinde colosul chimic pe bucăți
Mihai Tudose, ministrul Economiei, și Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim, nu sunt deloc încântați de ideea spargerii în bucăți a Oltchim în vederea vânzării.
Ieri după-amiază, în cursul vizitei sale, ministrul a declarat răspicat că opțiunea aparține „deștepților de tehnocrați” și că alta ar fi fost modalitatea pe care ar fi preferat-o pentru vânzarea combinatului. Vă reamintim că Oltchim S.A., societate în reorganizare judiciară, a anunţat că ,în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 6 martie 2017 a fost aprobată modificarea planului de reorganizare a activităţii societăţii, de către toate categoriile de creditori. Modificarea planului priveşte exclusiv metoda de vânzare a Oltchim S.A. (toate celelalte prevederi ale planului rămânând în vigoare), în sensul în care se va face ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda transferului activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărător(i).
Vom reveni cu amănunte!