Declarația directorului general al Inspecției Muncii, Nicolae Voinoiu: „Adresele dl. Sminticiuc au plecat din ITM fără semnătura dl. Tănăsoiu”


Prezent la scandalul de miercuri, 17 aprilie, de la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, directorul general al Inspecției Muncii, Nicolae Voinoiu, a ținut să lămurească unele aspecte legate de „vizita” sa: „Am venit să lămuresc situația și sperăm să ajungem la o concluzie, să ne luăm mapele și… la treabă. Țin să precizez că nu e vorba despre un control aici. Am venit să verific adresele ce au plecat din partea domnului Viorel Sminticiuc, directorul adjunct care nu a respectat pașii și a trecut peste directorul executiv, Ion Tănăsoiu. Toate adresele ce pleacă dintr-o instituție trebuie să aibă și semnătura directorului executiv”.
Reamintim cititorilor că, la mijlocul acestei săptămâni, a izbucnit un mare scandal la ITM Vâlcea, cei 30 de salariați reclamând presiunile exercitate asupra lor de către adjunctul Sminticiuc, dar și anumite chestiuni legale ce nu sunt respectate în termenii impuși de lege, cum ar fi neavizarea la timp a dosarelor cu accidente de muncă. Legat de acuzațiile ce i se aduc, adjunctul ITM Vâlcea, Viorel Sminticiuc, declară că, la bază, stau mai multe interese ale celor de la ITM Vâlcea.