Cum vede președintele FRH situația actuală din handbalul românesc


Luni, 18 mai 2020, Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a vorbit despre ultimele decizii adoptate în Consiliul de Administrație al acestui for. După cum se cunoaște, în acest sezon nu va fi desemnată campioana nici în Liga Florilor MOL, nici în Liga Zimbrilor. Alexandru Dedu a dezvăluit numele echipelor românești care vor merge în Champions League. La fete vom fi reprezentați de SCM Rm. Vâlcea (echipa care a fost desemnată de Consiliul de Administrație ca lider al ierarhiei interne), iar la băieți de Dinamo București. Președintele Dedu a declarat că va face lobby la forul european ca CSM București să primească wildcard pentru Liga Campionilor.
În plus, șeful FRH a anunțat că, din sezonul viitor, se va renunța la criteriul jucătorilor extracomunitari în campionatul intern, precizând că va exista obligativitatea a maxim opt jucători străini pe bancă și minimum doi jucători români în teren.

Declarațiile lui Alexandru Dedu

Despre desemnarea campioanei în Liga Florilor MOL și în Liga Zimbrilor: „Aș fi vrut ca altfel să fie tranșat acest campionat, dar termenul limită impus de EHF ne-a lăsat fără prea multe opțiuni și a trebuit să ajungem la un compromis de acest gen. În cazul în care se făcea și se accepta propunerea decernării titlului și a medaliilor de campion, se făcea în baza unui clasament, iar același clasament trebuia să decidă și care echipe să retrogradeze. Multe echipe ar fi avut șansa să fie campioane sau neșansa să retrogradeze, iar atunci nu puteam decerna titlul”.
Despre Cupa României FAN Courier și turneele de promovare din Liga a doua, Liga întâi, Liga Florilor MOL și Liga Zimbrilor: „Cupa României FAN Courier va coincide cu acordarea Supercupei. Cupa României FAN Courier se va juca în a doua parte a lunii august. Turneele de promovare din Liga a doua, Liga I, Liga Florilor MOL și Liga Zimbrilor se vor face pe teren. De asemenea, turneele juniorilor 1, 2 și 3 se vor desfășura după terminarea acestui sezon”.
Despre echipa feminină și cea masculină care vor participa în Champions League: „La fete va fi SCM Râmnicu Vâlcea și la băieți Dinamo București”.
Despre CSM București: „Vom face tot ce ține de noi ca CSM București să primească wildcard și să meargă în Champions League”.
Despre jucătorii extracomunitari: „Se va renunța la criteriul jucătorilor extracomunitari în campionatul intern, vor fi maxim opt jucători străini pe bancă și minimum doi jucători români pe teren”.
Sursă foto și text: SPORTSNET GROUP
• Material realizat cu sprijinul SPORTSNET GROUP