Cum rezolvăm necunoscutele din spatele cumpărării unei mașini second hand? Soluția poate fi un raport VIN


Puteți alege ca achiziția unei mașini second hand să fie ca la loterie: o cumpărați și sperați ca actele să fie în regulă, ca proprietarul actual să fie 100% corect sau puteți comanda un raport VIN cu istoricul vehiculului verificând singur informațiile.

De cele mai multe ori, conducătorii auto care aleg să cumpere o mașină second hand procedează ca la loterie: trag un bilet (aleg un autovehicul), îl plătesc și speră să fi avut noroc. Noroc cu actele, cu kilometrajul indicat pe bord care să nu fie modificat, cu cinstea vânzătorului care i-a informat transparent despre toate problememe mașinii – dacă sunt.  Totuși, nu așa ar trebui să se întâmple procesul de achiziție. Noi vă sfătuim să renunțați la metoda loteriei și să verificați minuțios, singuri, actele autoturismului și informațiile care vă sunt prezentate.

În ziua de astăzi este atât de simplu să comandați online un raport VIN cu istoricul mașinii pe care doriți să o cumpărați, generat pe baza seriei unice de caroserie. O găsiți pe peretele motorului, la baza parbrizului sau pe pragul mașinii. Dacă nu o puteți copia de acolo ori din talonul vehiculului, atunci o puteți solicita dealerului auto sau vânzătorului persoană fizică. O dată obținută seria de șasiu, o plasați în site-ul verificareavin.ro și dați click pe butonul de generare a raportului VIN (abreviere de la Vehicle Identification Number).

Ce informații aflați din raport? Veți afla kilometrajul real, în anumite situații cel de pe bord ar putea fi manipulat pentru ca vânzarea să fie mai ușoară. Apoi, mai puteți afla când au fost efectuate reviziile și dacă s-au realizat în ateliere autorizate.

Dacă mașina a avut accidente, raportul cu istoricul său vă va informa cu privire la acestea, la tipul lor, la reparațiile efectuate.

Documentul VIN este deosebit de util pentru a urmări toți proprietarii pe care i-a avut mașina și a vedea care a fost utilizarea ei. Probabil vă veți feri de un vehicul care a fost întrebuințat pentru servicii de taximetrie, de curierat sau alte utilizări comerciale care presupun o uzură mai avansată față de o folosire particulară.

Raportul VIN interoghează zeci de baze de date ale poliției pentru a verifica dacă mașina este sau nu furată. Da, se poate întâmpla ca actele să fie falsificate și să cumpărați la un preț foarte atractiv un autoturism care are deja un proprietar legitim.

Nu riscați banii plătind pentru o mașină furată, poate fi complicat să-i recuperați ulterior.

Comandați raportul VIN, creat pe baza seriei de șasiu, și aflați tot ce trebuie să știți despre mașina de ocazie care vă interesează.