Cum alegi canapeaua pentru casa sau apartament


Ne plac schimbările în bine, iar atunci când vine vorba despre schimbarea mobilierului din casa pare că începem un capitol nou. Putem spune că este o întreagă aventură să găsești, de exemplu, o canapea de catifea pe gustul tău, într-o culoare aparte, dar care să fie simplă și în același timp elementul central din livingul pe care l-ai amenajat după propriul gust.

Ne plac schimbările în bine, iar atunci când vine vorba despre schimbarea mobilierului din casa pare că începem un capitol nou. Putem spune că este o întreagă aventură să găsești, de exemplu, o canapea de catifea pe gustul tău, într-o culoare aparte, dar care să fie simplă și în același timp elementul central din livingul pe care l-ai amenajat după propriul gust.

Trebuie să recunoaștem că nu îți schimbi canapeaua în fiecare zi și că este o investiție pe termen lung, motiv pentru care îți recomandăm să iei în considerare o serie de aspecte atunci când te hotărăști să cumperi o nouă canapea sau un colțar de sufragerie.

Criterii de bază valabile pentru alegerea de canapele, colțare

Dacă începi căutarea canapelei perfecte bazându-te pe aceste criterii, cu siguranță la final vei avea parte de rezultatul așteptat. Majoritatea achizițiilor sunt influențate de preț și de calitatea produselor, dar la fel de importante sunt dorințele tale. Ce faci atunci când îți dorești o canapea verde smarald, dar consideri că prețul este unul prea mare în comparație cu calitatea acesteia? Din acest motiv, dar și pentru a-ți ușura munca, am făcut un mic ghid pentru a-ți facilita procesul de căutare și alegere a canapelei potrivite.

Canapea extensibilă, fixă, modulară sau colțar?

Din dorința de a folosi canapeaua cât se poate de mult, este posibil să ne îndreptăm mereu atenția asupra unor canapele extensibile sau a unor canapele colțare, dar aceasta trebuie să răspundă la o serie de întrebări: am nevoie de ea pentru dormit? Vreau un design simplu și elegant sau pur și simplu am nevoie de un colțar sufragerie care să-mi servească pentru o familie numeroasă?

Spațiul în care ai nevoie de o canapea

Ai la dispoziție o sufragerie mare sau e vorba despre un colț din living sau dormitor ce are nevoie de o canapea? Pe lângă canapea vei avea o serie de elemente de mobilier și nu numai, motiv pentru care ai nevoie de măsurători concrete și de o imagine de ansamblu a încăperii, pentru ca aceasta să se integreze bine.

Stilul canapelei

Dacă amenajezi o cameră de la zero, cel mai probabil ai în minte un stil în care o dorești, dar dacă reamenajezi este necesar să știi de la început ce stil de canapea cauți. O canapea modernă se potrivește într-un spațiu minimalist, scandinav. Pentru o canapea cu picioare de lemn, stilul mid-century este exact ce ai nevoie, dar dacă vrei un plus de lux și opulență, o canapea în stil Chesterfield este alegerea ideală.

Nivelul de confort

O canapea nu este niciodată un element de decor, dar în funcție de frecvența cu care este folosită, aceasta are nevoie de un anumit grad de confort. Umplutura din șezutul canapelei trebuie să fie uniformă, iar printre cele mai confortabile se numără cele cu arcuri sau cu burete. Pe lângă șezut, înălțimea spătarului poate influența nivelul de confort. Un spătar mult prea jos scade nivelul de confort, mai ales atunci când folosești canapeaua pentru a te uita la televizor. O canapea recliner este ideală în acest context, mai ales pentru că are un mecanism ce permite ridicarea sau coborârea spătarului, în funcție de preferințe.

Sunt importante inclusiv brațele, picioarele sau materialul din care este fabricată canapeaua, motiv pentru care îți recomandăm să nu achiziționezi prima canapea pe care o găsești, chiar dacă se apropie de dorințele tale. Ține cont și de bugetul pe care îl ai și cu siguranță vei avea la finalul căutării canapeaua dorită!

Posting....