CSM nu se regăsește în amicale


• Jerry Gane trebuie să găsească urgent soluții
Sâmbătă dimineața, fotbaliștii Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut ce de-al doilea meci amical din pauza de pregătire. După primul joc, disputat tot pe propriul teren, contra bucureștenilor de la Juventus (o echipă nou-promovată în cel de-al doilea eșalon și viitoare colegă de campionat), vâlcenii au dat peste un adversar mult mai puternic. Elevii antrenorului Ionel Gane s-au duelat cu Pandurii Târgu Jiu, gorjenii alcătuind una dintre cele mai incisive echipe din Liga I, care se pregătește pentru startul campionatului pe prima „scenă” a fotbalului românesc.

Am stat mai mult cu fundu-n poartă

Așa cum era de așteptat, în meciul contra „pandurilor” din Târgu Jiu, experiența și-a spus din plin cuvântul. Deși ambii tehnicieni, Jerry Gane și Petre Grigoraș, au rulat mulți jucători, dorind să vadă potențialul cât mai multora dintre cei pe care îi au la dispoziție în lot, echipa mai valoroasă s-a văzut de departe. CSM nu a strălucit în partida contra reprezentantei României în cupele europene, preferând mai mult un joc defensiv. Asta deși impresia generală pe care „pandurii” gorjeni au lăsat-o în fața puținilor spectatori veniți la stadionul din Parcul Zăvoi a fost aceea că nu s-au concentrat la adevărata valoare. Vâlcenii au încercat în câteva rânduri să își surprindă adversarii pe contraatac, însă tactica lui Gane a fost repede anihilată de oaspeți. Pandurii au deschis scorul după mai puțin de 10 minute de joc, când vâlcenii au greșit în compartimentul în care poate își doreau să se descurce cel mai bine în fața unui adversar atât de experimentat: defensiva. Pârcălabu a fost lăsat efectiv cu o minge la picior în centrul careului râmnicean, iar de aici a avut de îndeplinit o formalitate destul de simplă, aceea de a-l învinge de unul singur pe portarul râmnicenilor, Popescu. Ceea ce s-a și întâmplat, iar Pandurii s-a instalat la conducere pe tabela de marcaj încă din debutul partidei.
„Viperele albastre” de Vâlcea nu s-au trezit prea bine din șocul primirii golului că au mai clacat o dată. Tot în defensivă! Nistor și Hora au creat o fază de mare frumusețe sportivă, cu „sprijinul” indirect al defensivei vâlcene, care s-a urnit destul de greu. Golul al doilea al oaspeților a venit în preajma minutului 20, reușita aparținând experimentatului Ioan Hora.

Pandurii s-au impus cu 2-0

Finalul primei reprize a adus câteva incursiuni în ofensivă ale râmnicenilor, rămase însă fără rezultat pe tabelă, cele două echipe intrând la vestiare cu scorul stabilit încă din minutul 20.
În partea a doua, încă din debutul partidei, tehnicienii celor două grupări au început să efectueze schimbări. Gane și Grigoraș au mutat destul de mult, ceea ce a făcut ca jocul să piardă din consistență. Chiar dacă pe alocuri s-a jucat aproape haotic, cu nimic mai presus față de un meci de nivelul ligii a treia, să spunem. Deși spectacolul sportiv nu a fost cel mai reușit în partea secundă, spectatorii tot au avut posibilitatea de urmări două-trei faze interesante, dar și câteva „artificii” izbutite de jucătorii cu experiență din cele două loturi. Din păcate, sarea și piperul fotbalului nu au mai apărut pe parcursul reprizei secunde, iar golurile s-au lăsat îndelung așteptate… chiar până la fluierul de final.
Și grație experienței, echipa gorjeană s-a impus pe merit în fața grupării râmnicene. Asta chiar dacă rezultatul de pe tabela de marcaj nu prea reprezintă un obiectiv pentru antrenorii ale căror echipe se află în perioada de pregătire. Îngrijorător rămâne faptul că Vâlcea a arătat a echipă aflată în vacanță, nicidecum în perioada de pregătire, iar înfrângerea suferită contra Pandurilor putea cu ușurință să se transforme într-un rezultat mai bun dacă „viperele albastre” se concentrau. Spunem asta bazându-ne pe faptul că nici Pandurii nu a strălucit prea mult în partida disputată sâmbătă pe „Municipalul” din Parcul Zăvoi, arătând departe de forma unei echipe care emite pretenții în primul eșalon valoric al țării. Ca o concluzie, suntem de părere că Jerry Gane ar trebui să imprime elevilor săi un alt ritm, să îi motiveze mai mult sau, dacă este nevoie, să mai „opereze” câteva schimbări prin structura lotului.