CSM nu convinge în meciurile amicale


• încă un eşec la Braşov: 1-4 cu FC Voluntari

• trei dintre golurile oaspeţilor au fost marcate din penalty!

 

La finalul săptămânii trecute, pe stadionul „Metrom” din Braşov, fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susţinut ulti­mul meci de verificare din cadrul cantonamentului organizat sub Tâmpa. În acest joc, elevii antre­no­rului bihorean Erik Lincar au în­tâl­nit un adversar ce părea destul de accesibil la prima vedere. Nu a fost însă aşa, ilfovenii de la FC Volun­tari dovedindu-se o „nucă” extrem de tare. Vâlcea a reuşit să deschi­dă scorul prin atacantul Adrian Co­din (foto), „Cobra din Şirinea­sa” revenind cu gol după o acci­dentare la gleznă. FC Voluntari a început însă un adevărat iureş la poarta tânărului Fejer, goal-keeper transferat în această pauză competiţională. Asemenea partide­lor anterioare disputate la Braşov, apărarea municipală şi-a arătat repede limitele, iar greşelile indi­viduale din apărarea noastră s-au produs în cascadă. Benefi­ciind de două lovituri de la uns­prezece metri, ilfovenii au reuşit să treacă în avantaj pe tabela de marcaj, echipa de lângă Capitală mai punctând o dată din acţiune. Astfel, înainte de intrarea la ca­bine, municipalii lui Erik Lincar se vedeau conduşi cu scorul de 3-1.

După pauză, vâlcenii au forţat revenirea în ecuaţia partidei însă socotelile de la vestiare nu s-au potrivit cu realitatea din teren. Pe lângă faptul că nu au reuşit să marcheze pe parcursul reprizei secunde, fotbaliştii lui Erik Lincar au mai şi gafat pe final de meci. Echipa ilfoveană a primit o nouă lovitură de la unsprezece metri, care a fost ulterior transformată în gol. Astfel, FC Voluntari a reuşit să se impună în acest joc amical, scor final 4-1. A fost un meci neo­bişnuit, în care patru dintre golu­rile ilfovenilor au fost marcate de la „punctul cu var”. Pentru echipa noastră, în acest ultim joc din cantonamentul de la Braşov nu au putut evolua Silviu Izvora­nu, care a acuzat o accidentare uşoară, dar şi Ovidiu Popescu, în­voit pen­tru rezolvarea unor pro­ble­me per­so­nale la Rm. Vâl­cea. Erik Lincar a început dis­puta cu FC Voluntari în formula: Fejer – Briceag, I. Stoi­ca, Cucui, Deaco­nescu – Geantă, Câju, Mun­teanu, Neagu – Codin şi Popa. Pe parcursul me­ciului au mai intrat în teren: Dani Popescu (l-a înlocuit pe Fejer, accidentat), Samson (l-a înlocuit pe Cucui, eliminat la primul penalty al adversarilor), Stana, N’Kongue, Ionescu, Piţian, Dumitraşcu.

„Încă suferim destul de mult la capitolul omogenitate. Fotbaliştii nu se simt în teren, lucru care pe un­deva este normal, având în ve­dere că am avut multe mişcări de trupe în această pauză com­petiţională. Problema se va regla însă până la debutul campio­na­tului, sunt sigur de asta. Mai avem cel puţin patru meciuri amicale, în care relaţiile de joc se vor con­solida şi vom avea omogenitate”, a declarat, la finalul întâlnirii de la Braşov, preşedintele executiv al CS Municipal, Bogdan Medrea.

Şi antrenorul Erik Lincar este convins că jocul elevilor săi va creşte în consistenţă în perioada următoare, iar vârful de formă va fi atins la startul sezonului ce stă să înceapă: „În cadrul acestui can­to­nament de la Braşov ne-am atins scopul din punct de vedere fizic. Pă­cat că am câştigat o sin­gură par­tidă din cele patru pe care le-am jucat. Suntem şi noi de­zamă­giţi, dar cred în valoarea acestei echipe. Vor urma trei zile de pauză după care fotbaliştii vor veni cu un nou suflu şi cu plăcerea de a juca fotbal şi de a se antrena. Trebuie să eliminăm greşelile per­so­­nale, care au fost decisive în me­ciurile amicale pe care le-am jucat”.

 

Următorul meci amical va avea loc la Măciuca

 

După revenirea din judeţul Braşov, fotbaliştii de la CS Muni­ci­pal au avut două zile libere pentru a se reface după eforturile fizice foarte mari pe care au trebuit să le suporte odată cu antrenamentele istovi­toare. Ei vor reveni însă curând la antrenamente, lotul reunindu-se în această dimineaţă, la stadionul din Parcul Zăvoi. Aşa cum declara şi preşedintele Bog­dan Medrea, până la debutul în noul sezon competiţional, echi­pa noastră va mai disputa cel pu­ţin patru jocuri de pregătire. Pri­mul dintre acestea va avea loc vi­neri, 15 iulie, pe cochetul sta­dion din comuna Măciuca. Echipa noas­tră va fi prezentă acolo cu prilejul zilelor acestei localităţi şi va susţine un meci amical în com­pania colegei de serie FC Olt Slatina. Ulterior, municipalii vor mai disputa câteva meciuri de verificare dintre care cel puţin unul va avea loc pe stadionul „Municipal”. Din câte se pare, conducerea clubului nostru va încerca să aducă un adversar cu nume pentru un joc de prezentare a noilor fotbalişti veniţi la echipă în pauza competiţională.

Reamintim, noul sezon al ligii secunde va debuta pe 30 august, stabilirea meciurilor din fiecare etapă urmând să aibă loc chiar astăzi, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.