Criza deșeurilor din Vâlcea se acutizează


• edilul Cârstina din Orlești cere consiliere juridică
73 din 90 de edili au răspuns prezent ședinței ADI Salubrizare Vâlcea având ca temă colectarea gunoiului și problemele întâmpinate cu operatorii de salubrizare. Prezent la discuții, primarul comunei Orlești, Constantin Cârstina, a solicitat Instituției Prefectului Vâlcea sprijin juridic: „După ce am semnat contractul cu operatorul de salubritate, am constatat că acesta nu-și mai onorează datoria. Aș dori sprijin juridic în luarea unor măsuri ce se impun”. Alesul local din Orlești a fost asigurat de prefectul de Vâlcea, Florian Marin, că va primi sprijinul juridic solicitat.

Taxă de gunoi/gospodărie la Păușești-Măglași?
Un alt primar ce a ținut să-și spună punctul de vedere a fost alesul local din Păușești-Măglași, Alexandru Dediu, cel care a precizat că se gândește să pună o singură taxă pe gospodărie: „Mă gândesc să dau o hotărâre de Consiliu Local și să stabilim o taxă de salubritate pe gospodărie. Așa, toată lumea va plăti gunoiul. Nu va fi o taxă specială pe gunoi, ci una pentru toți. Rămâne să vorbesc cu colegii dacă este și legală metoda. În plus, operatorul de salubritatea ne-a transmis că nu va mai trimite un om pentru a încasa banii pe contracte. O soluție ar fi ca să delegăm unul sau mai mulți angajați ai primăriei să colecteze banii. Vom analiza cele două aspecte”.
După cum am putut constata într-un articol anterior, și prefectul Florian Marin se gândește să declare stare de urgență pe problema gunoiului.